Muntatge amb Pedro Sánchez i Carles Puigdemont molt somrients
POLÍTICA

Puigdemont vol tornar-li a Pedro Sánchez

Junts no oblida el que ha passat fa uns dies a l'ajuntament de Barcelona

La cosa se li complica a Pedro Sánchez. Les enquestes el segueixen situant lluny de la majoria absoluta i ERC, un dels seus socis prioritaris, està en caiguda lliure a les enquestes. Per a més desgràcia, Junts no oblida el que ha passat fa uns dies a l'ajuntament de Barcelona i es vol venjar amb la propera investidura.

El partit de Carles Puigdemont no està per la feina de col·laborar amb un eventual govern de Pedro Sánchez. El seu argument és que Catalunya està pitjor que abans que Sánchez fos president. Segons la cap de llista, Míriam Nogueras, “hem perdut competències, recursos i reputació”.

Lluita per l'espai independentista

La posició de Junts és clara i passa per distanciar-se de l'estratègia d'ERC a Madrid. Mentre els republicans es presenten com el partit negociador que ha alliberat als presos del procés, ells assenyalen la taula de diàleg com un engany. ERC veu Sánchez com el mal menor, i Junts com algú que “no ha fet res per resoldre el conflicte a Catalunya”.

Carles Puigdemont en primer pla saludant amb cara somrient

Tot i així, Puigdemont té un as guardat a la màniga i no descarta condicionar la investidura de Sánchez amb una petició de màxims. No seria la primera vegada. El 2018, quan el PSOE va trucar a la seva porta, el president català fugat va oferir els seus diputats a canvi de l'amnistia dels presos.

En aquella ocasió la líder del partit a Madrid, Marta Pascal, va desobeir les ordres de Waterloo. Però aquesta vegada la cosa és diferent, ja que Puigdemont té al Congrés una obedient sequaç com Míriam Nogueras. Aquesta ja ha deixat clar que “JxCAT no pot fer president Pedro Sánchez”.

La venjança de Puigdemont

Aquestes eleccions arriben a més en ple enfrontament entre Junts i PSC pel que va passar a l'ajuntament de Barcelona. L'animadversió és tan gran que els juntaires estan disposats fins i tot a dinamitar el pacte a la diputació i quedar-se sense poder territorial real. Puigdemont té ara l'oportunitat de venjar-se de Sánchez.

El president fugat ha confeccionat una llista al seu gust per continuar a Madrid la seva croada contra el PSOE. I des de Waterloo utilitza la seva retòrica més aferrissada per marcar la línia a seguir. “Qui pretengui estabilitzar tot Govern espanyol estarà contribuint a la dissolució de la nació”, va dir al seu compte de Twitter.

Amb ERC dessagnant-se i Junts en set de venjança, a Pedro Sánchez se li ensorra el flanc català en el moment més crític. I la cosa encara pot anar pitjor, perquè ja hi ha veus des de dins de Junts que criden a forçar una repetició d'eleccions.

➡️ Política

Més notícies: