Muntatge amb dos plans mitjans de Pedro Sánchez a l'esquerra de la imatge i d'Alberto Núñez Feijóo a la dreta, tots dos alçant un braç, i de fons una imatge del Congrés dels Diputats
POLÍTICA

El PP insisteix en la proposta de pacte al PSOE per al 23J

Els populars catalans aposten per un pacte d'estat amb els socialistes amb vista a les eleccions

El Partit Popular ha tornat a insistir en el pacte que fa temps que ofereix al PSOE. L'objectiu d'aquesta entesa no és cap altre que deixar governar per força més votada a les pròximes eleccions del 23 de juliol. I és que el PP no vol que els partits independentistes tornin a tenir el pes que han tingut la darrera legislatura. I qui ha tornat a treure el tema ha estat el número 1 de la llista popular a Barcelona, Nacho Martín Blanco.

"És raonable que els dos partits grans d'Espanya tinguin capacitat d'entendre's", exposava Martín Blanco en una entrevista a Televisió Espanyola. L'exparlamentari de Ciutadans, ara al PP, ha defensat la idea que, en cas de victòria socialista el 23 de juliol, els populars s'haurien d'abstenir. Això, amb l'objectiu que Pedro Sánchez no hagués de condicionar la seva presidència a un acord amb els partits independentistes.

De la mateixa manera que defensa això, també exigeix que el PSOE hauria de facilitar que Alberto Núñez Feijóo sigui el pròxim president del govern espanyol. Així, el PP no hauria de dependre del suport de VOX per tirar endavant la investidura de Feijóo. Així doncs, Nacho Martín Blanco ha tornat a insistir en la idea que hauria de governar el partit més votat el 23 de juliol.

Primer pla de Nacho Martín Blanco

En aquest sentit, Nacho Martín Blanco creu que l'acord per fer Jaume Collboni alcalde de Barcelona pot marcar un precedent. El candidat socialista va aconseguir els vots dels populars (i d'Ada Colau) per vèncer Xavier Trias. I el número 1 del PP per Barcelona reconeix que les relacions entre els dos partits han millorat després de l'operació vista a l'Ajuntament de la capital catalana.

Mentre el PP segueix llançant la proposta que governi la llista més votada, les enquestes continuen consolidant el partit d'Alberto Núñez Feijóo. Els últims sondejos publicats per diversos mitjans donen com a clars guanyadors als populars i, en la immensa majoria, un pacte amb VOX els permetria governar. D'altra banda, el PSOE ho tindria molt difícil per prendre el triomf al rival. I és que en línies generals, Pedro Sánchez patiria un revés dur que no podria salvar ni pactant amb els principals socis que ha tingut al llarg d'aquesta legislatura.