Alejandro Fernández durant una intervenció al Parlament de Catalunya
POLÍTICA

El PP torna a ser decisiu: ara a la Diputació de Barcelona

Els populars hauran d'escollir entre donar la Diputació al PSC o deixar governar Junts i ERC

Com ja avançava aquest dilluns E-Notícies, Junts per Catalunya descarta el pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona . El partit de Carles Puigdemont segueix ressentit amb els socialistes després de Barcelona i ha decidit "buscar un pacte alternatiu" que passaria per la fórmula Terrassa. L'acord sumaria els 12 diputats de Junts, amb els 11 d'Esquerra i el de Tot per Terrassa.

Units, els tres partits arribarien als 24 diputats provincials, mentre que la suma del PSC (en té 17) i els Comuns (en van sumar 5) dóna 22 regidors a la Diputació de Barcelona. Cap dels dos pactes no arribaria a la majoria absoluta, de manera que qui obtingués més suports en majoria simple seria escollit president. S'obre, doncs, un nou escenari polític interessant, que recorda molt el que ha passat a l'Ajuntament de Barcelona.

Si es confirma que el PSC va de la mà dels Comuns i que ERC dóna els seus vots a Junts per formar govern a la Diputació, el PP tornarà a ser àrbitre. Els 4 diputats provincials populars hauran d'escollir entre votar el candidat socialista o abstenir-se i deixar que siguin els independentistes els qui governin un organisme que gestiona 1.200 milions d'euros.

Junts assegura que creu que hi poden haver majories alternatives. Es dóna el cas que ja governen amb ERC i amb Tot per Terrassa a la cocapital del Vallès Occidental i aquesta seria la seva gran aposta. Sembla difícil que convencin els Comuns després dels vetos creuats a Barcelona. Serà, doncs, el PP qui tornarà a decidir i podrà posar les seves condicions.

Primer pla del candidat del PP a Barcelona Daniel Sirera

Es fa difícil fer una previsió del que pugui passar a la Diputació de Barcelona. Hi ha molts diners en joc i vist els fets no és difícil imaginar que es repeteixi la història de Barcelona i el PP marqui la seva agenda.

Hi ha molts escenaris oberts i molta gent, com ara la dona de Carles Puigdemont, que viu el sou d'aquest organisme supramunicipal. Els populars ara tenen una altra oportunitat de demostrar que la seva influència política a Catalunya segueix creixent.

➡️ Política

Més notícies: