Primer pla de Carles Puigdemont visiblement preocupat
POLÍTICA

Puigdemont recol·loca la seva escudera a Tarragona

Teresa Pallarès cobrarà com a assessora al Parlament 2.200 euros en catorze pagues

Abans de cada partit del Liverpool, els aficionats d'Anfield entonen a viva veu el ja famós ' You will never walk alone' , que traduït seria 'Mai caminarás solo'. Això és exactament el que Carles Puigdemont fa amb la seva fidel guàrdia política, el centenar de persones que, passi el que passi, viuen gràcies a Junts. Són els primers a les llistes al Parlament, al Congrés oa llistes municipals. Els reconeixeran perquè quan perden les eleccions -cosa que passa força últimament- són recol·locats com a assessors.

Això mateix ha passat a Teresa Pallarès , fitxatge 'estrella' de Junts per Catalunya el 2017 a Tarragona després de l'u d'octubre. Si el lector ja té una certa edat recordarà que Pallarès va ser regidora del PSC a Reus del 2003 al 2011 i va arribar a ser Subdelegada del Govern a Tarragona.

Com molts visionaris, Pallarès es va allunyar del PSC i va començar a coquetejar amb el processisme a partir del procés. L'estrateg Albert Batet la va robar de l'òrbita d'Esquerra i la va convertir en diputada. Des de llavors va ser una de les fidels de Puigdemont, que ha controlat la caixa i la pasta de Junts, de manera que ha de saber força coses interessants. Pallarès també va ser Delegada del Govern a Tarragona i contra tot pronòstic va decidir ser la cap de files juntaire a Reus.

Diem contra tot pronòstic perquè qui la coneix sap que a Teresa Pallarès la política local sempre li ha interessat poc. Mentre era regidora ja va tenir càrrecs socialistes a la Generalitat i els ciutadans de Reus no és que la coneguin gaire. Pallarès encarava les municipals amb la pressió de mantenir l?alcaldia més important de Junts, però va quedar en tercera posició.

Després dels comicis, el pacte local entre PSC i Junts estava fet a canvi de posar Pallarès a la Diputació de Tarragona, on tenia molts números de ser presidenta. Tot i la seva estreta relació amb Puigdemont, cap dels dos va saber tancar l'acord i va ser ERC qui va pactar amb el PSC a Reus amb la Diputació com a moneda de canvi.

De cop i volta, Teresa Pallarès es va quedar sense res. Adéu al sou de regidora de govern de l' Ajuntament de Reus ia la presidència de la Diputació de Tarragona. Hi va haver rumors que la situaven al Senat, però va ser un altre tren que Pallerès va veure passar. Sort de Carles Puigdemont, que ha sortit al rescat de la política tarragonina, que amb 59 anys no vol tornar a la feina de mestra.

El Butlletí Oficial del Parlament publicava fa una setmana que Teresa Pallarès passa a ser assessora del grup de Junts per Catalunya al Parlament. La seva nova feina li donarà més de 2.200 euros al mes en catorze pagues. A aquesta quantitat li sumarà els 1.000 euros com a regidora a l'oposició a Reus, de manera que ja té els seus 3.200 euros per arribar a final de mes.

A Carles Puigdemont tant li fa que el seu partit deixi de governar la Generalitat o la Diputació de Barcelona. Per als pocs fidels, sempre hi ha un lloc perquè segueixin cobrant de l'erari públic.

➡️ Política

Més notícies: