Muntatge de fotos de José María Aznar amb cara seriosa i el logotip de Vox al costat, envoltat d'un cercle amb els colors de la bandera d'Espanya
POLÍTICA

José María Aznar llança un curiós avís sobre Vox

El PP va en busca dels votants a la seva dreta

Hi va haver un temps en què no hi havia res a la dreta del PP. La segona legislatura de José María Aznar i el desplegament d'idees neocon des de la Fundació FAES cobrien l'espectre del conservadorisme espanyol. Després, Vox va arribar per trencar aquella fina línia entre el centre i l'extrem.

A Gènova estan convençuts de que José María Aznar representa l'ideari de la majoria de votants de Vox. Així que, disposats a donar la batalla pel vot a la dreta, el PP ha tirat d'Aznar per carregar contra el partit d'Abascal. L'expresident del Govern ha advertit del risc que suposa per derrotar el “sanchisme”.

Aznar apel·la al vot útil

Des de Múrcia, seu de l'últim enfrontament entre el PP i Vox, Aznar ha apel·lat al vot útil de la dreta. Seguint l'estratègia de Feijóo al cara a cara, ha equiparat el partit d'Abascal amb el PSOE. L'expresident adverteix que podrien bloquejar el govern de Feijóo “com han fet a Múrcia”.

Aznar ha apel·lat al paper del PP per “tornar a unir tot allò que estava a la dreta de l'esquerra, encara que sigui molt difícil”. Ha demanat el vot fins i tot als votants d'Abascal. Els ha demanat “que vinguin a fer una majoria sòlida i forta”.

Curiosament, Aznar ha demanat al PP “mantenir-se en la moderació”, que significa “cridar als altres per fer coses conjuntament i unir voluntats”.

Feijóo vol governar en solitari

Aznar ha advertit a Vox que “pagaran a les urnes” el bloqueig del govern conservador a Múrcia. Feijóo, seguint en la mateixa línia, ha qualificat d'aliats el partit d'Abascal i el sanchisme. “Jo demano el vot per tenir un govern sòlid, centrat i reformista”, ha afegit.

José María Aznar ha apel·lat a l'“esperit de la Transició”, i en clara referència a Vox ha dit que “volem anar endavant, no mirar enrere”. Les afirmacions contra Vox confirmen l'estratègia del PP d'abastar a la dreta sense perdre votants socialistes desencantats. Però en el seu intent està enderrocant els ponts amb el seu aliat natural.

Santiago Abascal respon

Santiago Abascal s'ha mostrat "preocupat" per la construcció de l'alternativa al sanchisme després del 23-J. El PP acusa a Vox de fer la pinça amb el PSOE, i Vox respon amb el mateix argumentari. "Feijóo està més preocupat per desfer-se de Vox que per desfer-se de Sánchez", ha dit Abascal.

Vox ja ha dit que no lliurarà un xec en blanc al PP, i demana un compromís ferm per formar un govern alternatiu. Això de Múrcia ha estat un avís del que pot passar.

➡️ Política

Més notícies: