Primer pla de Carles Puigdemont amb cara de sorpresa i la boca oberta
POLÍTICA

Carles Puigdemont, obsessionat amb Espanya

L'expresident aprofita cada ocasió per atiar l'Estat

Des que va fracassar el pla d'independència el 2017, Espanya s'ha convertit en la gran obsessió de Carles Puigdemont. L'expresident fugat aprofita la més mínima ocasió per carregar contra l'Estat i desgastar la imatge d'Espanya a l'exterior. Aquestes darreres hores hem tingut un bon exemple.

Puigdemont ha aprofitat la situació d'un activista kurd retingut a l'aeroport de Barcelona-El Prat per tornar a acusar Espanya. El pròfug ha publicat un missatge en anglès a les seves xarxes socials: “És una pena que el 2023 un país europeu com Espanya mostri aquesta manca de respecte als drets humans”.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Puigdemont ha tornat a utilitzar la paraula “barbàrie” per definir la situació. Un adjectiu que ja va fer servir ahir per descriure la sentència de l'Audiència de Barcelona contra Miquel Buch. I és que el líder de Junts no desaprofita una sola oportunitat per caricaturitzar Espanya i continuar venent el seu propi relat.

Missatge en anglès

“Ara mateix hi ha una família kurda a l'aeroport de Barcelona sota una amenaça imminent de ser deportada a l'Iran. Van demanar asil polític fa uns dies però les autoritats espanyoles els ho van negar i ara la policia espanyola vol obligar-los a pujar a un avió i enviar-los a Teheran”.

És la descripció dels fets que fa Carles Puigdemont en un missatge en anglès al seu compte de X. Es tracta d'un intent clar de tornar a embrutar el nom d'Espanya en l'opinió pública internacional. Els fets, com deuen haver endevinat, són molt diferents.

Muhammad Rahmatinia estava retingut a l'aeroport de Barcelona després d'haver fet dues peticions d'asil a Espanya. El Ministeri de l'Interior va revisar la sol·licitud amb totes les garanties, però va trobar greus incongruències i llacunes al relat. El sol·licitant va tenir, a més, l'oportunitat de recórrer davant dels tribunals.

Després del rebuig de l'oficina d'asil del Ministeri de l'Interior i dels recursos als tribunals, el ciutadà kurd ha estat deportat a l'Iran aquest divendres amb la seva família.

Pura obsessió

Diversos polítics catalans, inclosa la presidenta del Parlament, Anna Erra, van sol·licitar a Espanya la concessió de l'asil a Rahmatínia. “Pot córrer risc de ser empresonat, torturat i executat”, diu Puigdemont al seu missatge, “però això no sembla importar al Govern espanyol”.

Primer pla de Carles Puigdemont enfadat

"Va sol·licitar a la Unió Europea que posi fi a aquesta barbàrie", afegeix, "Espanya té l'obligació internacional d'acollir aquesta família perquè pugui sol·licitar asil polític". Crida l'atenció les nombroses vegades que esmenta la paraula Espanya, espanyol o espanyola al llarg del text.

Hi ha darrera una estratègia per desgastar Espanya en el marc de la negociació per la investidura de Pedro Sánchez. Una situació compromesa per al líder de Junts, que està buscant la fórmula per investir Pedro Sánchez sense quedar davant els seus com un traïdor.

La realitat és que la policia espanyola no va donar credibilitat al relat de l'activista kurd, que diu que va ser condemnat a 15 anys de presó però que va poder rebaixar la pena mitjançant suborn. Els tribunals van donar la raó a la versió de la policia. "No creiem que hi hagi un risc de greu dany o persecució en cas de tornada al seu país", diu l'Audiència en la seva resolució.

➡️ Política

Més notícies: