Alejandro Fernández s'erigeix en líder de la societat civil contra l'amnistia
El PP català el deixa sol: ni Martín Blanco ni Daniel Sirera assisteixen a la conferència
El president del PP català s'ha erigit aquest dijous en líder la societat civil catalana que està en contra de l'amnistia. Alejandro Fernández va pronunciar una conferència a l'hotel Eurostars Gran Marina de Barcelona amb el títol: “El procés separatista, 2a part: I ara què?”.
A l'acte, amb unes quatre-centes persones, només hi van assistir tres dirigents del seu partit: l'exsecretari general i home de confiança, Daniel Serran; la diputada al Parlament, Lorena Roldán, un fitxatge també seu; i la diputada al Congrés Maria dels Llanos de Luna, a més d'algun càrrec local.
Tot i això, estaven totes les entitats de la societat civil oposades al procés: Societat Civil Catalana, Impuls Ciutadans, S'ha acabat, Aixeca't, Universitaris per la Convivència, Catalunya Suma, Professors pel Bilingüisme, Universitaris per la Convivència , Politeia , Together for Freedom, entre d'altres.
També, per cert, la diputada de Ciutadans Anna Grau. Però, significativament, ningú del seu partit: ni el cap de llista a les darreres eleccions, Nacho Martín Blanco —Fernández, li va cedir el lloc—; ni l'alcaldable per Barcelona, Daniel Sirera; ni el secretari general, Santi Rodríguez; ara diputat al Congrés; entre d'altres.
Alejandro Fernández va començar dient que "sempre he cregut en la disciplina i l'ordre dins dels partits" en al·lusió a les diferències amb Alberto Núñez Feijóo sobre el diàleg amb Junts.
Però que “continuaré donant la meva opinió” i que estava en contra dels “titubejos, esbarts i ambigüitats”. Per això va expressar el suport a totes les mesures, fins i tot judicials, que promogui el president del PP.
També va advertir que, amb l'amnistia, el procés esdevenia un “desafiament de dimensions desconegudes” perquè “estan disposats a tot”. “Ho tornaran a intentar”, va afegir.
Es dona la circumstància que, fa dos anys, va pronunciar una conferència al mateix lloc i va considerar que va encertar perquè “el procés s'ha traslladat a la política espanyola” i pretén “erosionar les institucions”.
No van faltar tampoc les al·lusions ni al PSC ni a Urkullu. Sobre el primer va elogiar el seu paper el 2017, però va afirmar que “ara consent totes les tropelies”. Mentre que sobre el lehendakari va dir que el seu pla era una “independència light, un pla Ibarretxe dos”.
Per això va acabar dient que l'amnistia suposa “una humiliació sense precedents als servidors públics i als constitucionalistes catalans” i que “cal aturar-ho i va fer una crida contra l'amnistia “sense titubejos”. “No esteu sols” va acabar davant d'un públic que va irrompre en aplaudiments i va corejar “president, president”.
Més notícies: