Muntatge amb un primer pla de Jordi Graupera amb els braços plegats sota la barbeta i de fons una imatge dels diputats de la CUP asseguts als seus escons al Parlament de Catalunya
POLÍTICA

La publicació sobre 'el sector espanyolista de la CUP' que ha esborrat Jordi Graupera

L'entrada de Laure Vega com a nova diputada dels anticapitalistes al Parlament després de la dimissió de Dolors Sabater ha generat debat a les xarxes


Segueixen els moviments a la CUP després de les recents patacades electorals. Aquest dijous, Dolors Sabater ha dimitit com a diputada del Parlament de Catalunya per centrar-se en la política municipal. La que va ser alcaldessa de Badalona posarà ara tots els seus esforços a fer oposició a un Xavier García Albiol que segueix governant amb solidesa la tercera ciutat catalana més poblada.

Laure Vega serà qui substitueixi Sabater al Parlament. Vega ja era assessora dels cupaires a la cambra catalana. I també va ocupar el segon lloc per Barcelona a la candidatura fallida que aspirava a entrar al Congrés a les últimes generals. Aquest canvi a la CUP, com gairebé tots els seus moviments, ha generat debat i Jordi Graupera ha estat un dels que hi ha participat. Encara que finalment ha acabat esborrant l'opinió que havia publicat a les seves xarxes socials.

Pla mitjà de Laure Vega de la CUP parlant amb un micro a la mà

Jordi Graupera està vinculat al sector independentista que representa Clara Ponsatí, ara oficialment enfrontat amb Carles Puigdemont. Fins i tot hi ha rumors que acabaran impulsant una alternativa indepe en forma de nova llista electoral. A més, el filòsof i professor universitari ja va provar de fer el salt a la política amb la candidatura de Primàries a les municipals de Barcelona del 2019 -no va aconseguir representació-.

En qualsevol cas, és evident que Jordi Graupera és una veu autoritzada dins un sector de l'independentisme. I la seva publicació respecte al canvi de diputats de la CUP ha sorprès, tant per la seva dura crítica a Laure Vega com per haver acabat esborrant el tuit. "El sector espanyolista desacomplexat de la CUP per fi entra al Parlament, enhorabona als premiats", disparava.

Captura d'un tuit de Jordi Graupera criticant el 'sector espanyolista de la CUP'

El sector espanyolista de la CUP al Parlament?

Es desconeixen els motius pels quals Jordi Graupera ha esborrat la seva publicació. El cas és que, primer, Laure Vega ja era al Parlament d'assessora del grup parlamentari. I, després, que la nova diputada ja fa temps que és a la sala de màquines del partit, el Secretariat Nacional.

És cert que Laure Vega forma part del sector d'Endavant de la CUP, el considerat menys nacionalista. Per entendre'ns, es tracta del sector que va estar en contra d'investir Artur Mas l'any 2015-2016.

Actualment, la formació anticapitalista segueix dividida en els mateixos sectors des de fa anys. Un és el de Poble Lliure, on hi ha polítics com l'alcalde de Girona, Lluc Salellas o l'exdiputat al Congrés, Albert Botrán, i que és més partidari de teixir aliances amb altres sectors independentistes. I l'altre, l'esmentat sector d'Endavant, en què hi ha figures com la mateixa Laure Vega, Mireia Vehí o Eulàlia Reguant i que, malgrat el seu posicionament menys obert a altres sectors polítics nacionalistes, no va tenir cap objecció a acceptar votar favor de la investidura de Pere Aragonès.

Jordi Graupera dona explicacions

Més tard, el mateix Graupera ha donat explicacions en X. Ha demanat disculpes per les paraules que ha fet servir i ha rectificat la seva postura. Amb un nou fil de X explicant el succeït ha aclarit la situació.

➡️ Política

Més notícies: