Daniel Sirera, en roda de premsa a la seu del PP
POLÍTICA

El PSOE veu 'terrible' la decisió del PP a Barcelona

Daniel Sirera descarta facilitar un Govern del PSC amb Colau

El PSOE està “escandalitzat” perquè Daniel Sirera ha descartat donar suport a la investidura de Jaume Collboni a l'Ajuntament de Barcelona. Les línies vermelles del PP eren clares: amb Ada Colau, els populars no anirien “ni a fer un cafè”. Però sembla que el partit socialista no havia entès la metàfora i ara la ministra Margarita Robles ha assegurat que està “escandalitzada” i que la decisió del PP és “terrible”.

“Que Feijóo estigui donant lliçons per aquí i deixi Barcelona en menys que el partit de Puigdemont... És terrible i em sento escandalitzada”, ha manifestat aquest dimecres Margarita Robles, que sembla que ja està de campanya. No és pas el PP pacti amb Trias. De fet, Daniel Sirera es votarà a si mateix, sembla indicar, de manera que Trias serà alcalde perquè el PSC i Jaume Collboni no tindran més vots que els seus i, com molts, els dels Comuns.

Sembla lògic que el Partit Popular i Daniel Sirera no facilitin un govern amb Ada Colau com a segona a bord. Les polítiques de Barcelona en Comú són tot allò que el PP ha promès modificar durant la campanya i semblava poc probable que ara modifiqués el seu discurs. I més a porques setmanes d'unes eleccions generals.

Si Xavier Trias serà alcalde el 17 de juny és perquè va guanyar les eleccions i no hi ha alternativa possible. El PSC va intentar pactar amb ERC i els Comuns, però Ernest Maragall va baixar del vaixell abans de salpar. Després va demanar els vots del PP per evitar un alcalde sobiranista i Daniel Sirera va marcar la línia vermella dels comuns. Sense ells, podrien parlar d'un acord d'investidura, amb Ada Colau a l'equació, res.

Sembla poc probable que, tot i la pressió, Daniel Sirera canviï la seva postura, que, de fet, és la mateixa ara que en campanya electoral.