Polèmica per un tuit de Joan Canadell: 'tràfic d'influència... i està penat'
El diputat de Junts revela la suposada petició d'un amic en privat
Joan Canadell, diputat de Junts al Parlament de Catalunya, la ha fet bona a Twitter. El president de la Cambra de Comerç de Barcelona i de les Cambres de Catalunya ha revelat la petició d'un amic “en privat”. I ha generat una cascada de comentaris iamb greus acusacions.
“Un amic, que recomana no votar per Twitter, en privat em demana que aprofitem que Trias és alcalde per canviar un tema que Colau ha espatllat durant els darrers 8 anys i que l'afecta a l'empresa...”, assenyala el diputat a la xarxa social.
I conclou: “No es pot estar a missa i repicant...”.
En els comentaris, algú li recorda que pot haver ficat la pota fins al fons: “Un amic d'un amic té un amic que diu que el que ha piulat tal i com ho dius, pot ser considerat tràfic d'influència... i està penat”.
Un altre assenyala que “així són aquestes persones, i els seus amics que els coneixen”.
El tràfic d'influències és una pràctica il·legal consistent a aconseguir que una persona que ocupa càrrecs públics influeixi en una decisió per lucrar a un tercer, coneixent la seva injustícia o arbitrarietat.
En el tuit, Canadell sembla insinuar la voluntat de que el nou alcalde de Barcelona, Xavier Trias, “canviï un tema” per afavorir l'empresa d'aquest amic. Un amic que, segons s'entén, hauria estat perjudicat per l'anterior govern municipal.
Discuteix les teves paraules
Sembla que la idea que volia transmetre Canadell és que per “canviar” les coses cal votar (a Junts). Però també sembla que se li ha anat de les mans amb el tuit i ha acabat destapant el que sembla ser una pràctica sospitosa.
“Vols dir que si demanés el vot per JuntsxCat ho solucionarieu sense dir res? Com se'n diu d'això? ”, suggereix un altre usuari.
Algú surt en defensa de Canadell i aclareix: “Vol dir que no es pot no votar i esperar que les coses canviïn com a l'ajuntament de Barcelona”.
Però li responen: “Ell és qui ho barreja tot, i té, o aspira a tenir, responsabilitats públiques, per la qual cosa hauria de pensar més en el que diu i en les possibles interpretacions que es poden fer”.
Més notícies: