La CUP contra la llibertat d'expressió: censura la presentació d'un llibre
Boicotegen la presentació d'un llibre de Sandra Mercat crític amb el transgenerisme
Sandra Mercado, coneguda com a @SANDRANOQUEER a les xarxes, té una història per explicar que incomoda molts (i moltes, i aquí té ple sentit el doble plural). Als seus 35 anys, i després d'una vida certament complexa, explica què ha estat el seu esdevenir en un llibre. Es titula L'Estafa del Transgenerisme i la seva intenció era haver-ho presentat aquest 17 de novembre a Vic.
Ho faria, en concret, al cicle Fòrum de Debats que s'organitza a l'Auditori El Sucre. Havia d'haver estat divendres a les 19.30; però, finalment, no serà possible.
I no ho serà perquè les pressions de la CUP i d'organitzacions autotitulades com a “feministes” o LGTBI ho han impedit. A la llista hi figuren entitats com Chrysallis, l'Ortiga, Observatori contra l'Homofòbia, Esgarriades, Associació Trans Girona, Talcomsom, Vaginarium, ESPAI LGTBI Girona o el Grup de Lesbianes de Girona. Totes han pressionat l'Ajuntament de Vic per suspendre la xerrada de Sandra.
Segons indicaven en un manifest aquestes entitats, la presentació era al seu entendre era un acte de transfòbia. Curiosament, la transfoba és, ella mateixa, una persona trans. Amb tot, això és igual: la intolerància ha guanyat. Per vèncer, s'ha agrupat al voltant d'una entitat: El Comitè Transfeminista d'Osona.
Sense desaprofitament
Al manifest s'indica, literalment, que la conferència avortada era “un acte transfòbic que travessa les línies de la tolerància i el respecte cap a la comunitat Trans i LGTBI”.
L'acte, assenyala també el Comitè esmentat, "ha estat concebut per persones de fora del col·lectiu que desconeixen les repercussions d'aquest tipus d'actes dins del territori". Seguidament, s'excusen (només una mica) i expliquen que allò que els molesta no és “la vivència personal” ni el “dret a “(de)transicionar” de l'autora”. El problema, expliquen, és “la seva oposició a drets obtinguts recentment gràcies a la Llei Trans”.
Aquesta Llei, convé recordar-ho, permet a assassins convictes que van cometre violacions i abusos instal·lar-se en mòduls exclusius per a dones de presons espanyoles. Sigui com sigui, la presentació s'ha suspès.
Al digital El Setembre , celebraven que el que aquesta publicació que es defineix com a "crítica social i cultural" anomena “pressió popular” hagi decidit l'Ajuntament de Vic a no cedir l'Auditori El Sucre per a la presentació. El maig del 2022, quan Sandra Mercado va presentar el seu llibre a Barcelona, ja va ser objecte d'esclats per part de col·lectius LGTBI. Els responsables del Setembre ho recorden, orgullosos, amb una imatge d'aquelles protestes.
Qui és Sandra Mercado i per què molesta el seu testimoniatge?
Als seus 35 anys, Sandra es defineix com un homosexual que va patir disfòria de gènere a l'adolescència. Víctima de l'homofòbia, va trobar, segons explica al seu llibre, una resposta "en la transsexualitat".
L'hormonació i la vaginoplàstia, explica, li han generat seqüeles físiques. També està, assenyala, “encadenada de per vida a l'hormonació”. Sense ingesta d'estrògens, explica, patiria “osteoporosi molt greu i degeneració muscular i òssia”.
La seva conclusió és que “determinats homosexuals –especialment els més efeminats- es fan trans per escapar de la seva homosexualitat”. Amb 16 anys, i així ho explica, odiava el seu cos: “era molt vellut, estava grassonet i aquell cànon de bellesa no era l'acceptat. Al col·lectiu homosexual hi ha discriminació envers els que som molt efeminats i amb ploma. Ens costa trobar parella amb homosexuals més masculins. Quan et feminitzes, comences a ser estimada per homes heterosexuals”.
La transsexualitat és per a Sandra Mercado “una medicalització de la plomofòbia perquè la transsexualitat esborra la teva homosexualitat i et fa encaixar a la societat com a dona heterosexual”. En suma, per a Sandra tots els que han boicotejat, boicotegen i, segons sembla, seguiran boicotejant les presentacions del seu llibre són un tros d'homòfobs.
Més notícies: