Muntatge fotogràfic amb Pedro Sánchez i Noel López amb un míting del PSOE de fons
POLÍTICA

El 3 del PSOE andalús, implicat en el segrest d'una regidora seva

AL PSOE li creixen els nans en els últims dies de campanya

Pedro Sánchez i el PSOE necessiten urgentment el final de la campanya electoral. Durant aquesta setmana els socialistes s'han vist implicats en diversos casos de frau electoral per la compra de vots a Múrcia i Andalusia. Aquest dijous, a més a més, es va saber que el secretari d'Organització del Partit Socialista a Andalusia podria estar implicat en el segrest d'una regidora del seu partit.

Es tracta de Noel López, que també és secretari segon de la Mesa del Parlament d'Andalusia. El Jutjat d'Instrucció 5 de Granada assenyala que López suposadament va incórrer en indicis de delicte relacionats amb el segrest de la regidora del PSOE a Maracena, Vanesa Romero. De fet, ja ha derivat el cas al Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia.

El 21 de febrer, un individu va segrestar Romero amb un ganivet. La va tancar al maleter d'un cotxe, la va lligar i li va tapar el cap. Vanesa Romero va poder escapar i va demanar ajuda. El que semblava un segrest econòmic amagava una trama política local que ha implicat el número 3 dels socialistes andalusos.

Poc després del segrest, la policia va detenir Pedro Gómez: l'exnòvio de l'alcaldessa de Maracena, Berta Linares. I aquí és quan queda clar que hi ha alguna cosa estranya: l'alcaldessa Berta Linares i la seva regidora Vanesa Romero no s'aguantaven.

Un segrest per espantar dins del Partit Socialista

Noel López va ser l'alcalde de Maracena fins al passat 2022. Va abandonar el seu càrrec per assumir la Secretaria d'Organització del PSOE andalús i va triar Berta Linares com la seva hereva, encara que Vanesa Romero també volia el càrrec.

La situació era tan insostenible que, segons el segrestador Pedro Gómez, es va concertar una reunió per “espantar Romero”. En aquesta, hi havia l'alcaldessa Berta Linares, qui  llavors era el seu nòvio Pedro Gómez, el regidor d'Urbanisme de Maracena i Noel López.

“Vanessa (la regidora segrestada) era una persona molt altiva que creia que era el melic del món” i creia que seria alcaldessa després que Noel López es retirés”, va dir Gómez a la policia. La intenció, doncs, era espantar-la. Per si no n'hi hagués prou, "per guanyar coratge", el segrestador va agafar cocaïna que, segons ell, l'alcaldessa li havia subministrat.

Noel López assegura que no tenen res a veure amb els fets i diu que se sent “desemparat”. I assenyala que Pedro Gómez, segrestador i exnòvio de l'edil del Partit Socialista, és una persona “desequilibrada”.

Tot i això, el jutge assenyala també una altra raó: l'existència d'uns expedients d'urbanisme que acomodaven un cas de corrupció que podria esquitxar tant Linares com Noel Löpez. S'acosten encara més corbes.

➡️ Política

Més notícies: