Primer pla del president del PP a Andalusia Juanma Moreno amb arbres de fons
POLÍTICA

Andalusia ja supera a Catalunya en exportacions

La Comunitat Autònoma d'Andalusia supera per primera vegada a Catalunya en superàvit comercial

Catalunya ja no és la primera comunitat autònoma que comercia mercaderies amb la resta d'Espanya. Per primera vegada en la història, Andalusia l'ha superat, ja que el 2022 va vendre productes per 48.157 milions d'euros

El Govern de Juanma Moreno del Partit Popular confirma així el que ja questió de temps: les exportacions d'Andalusia a la resta d'Espanya han crescut més d'un 36%. Per si fora poc, Andalusia ha aconseguit un superàvit del 62,5%. Cal tenir en compte que el creixement mitjà espanyol va ser del 5,3%, una xifra molt inferior als resultats andalusos.

Andalusia també supera Catalunya en altres exportacions

Fa només dos mesos, es va conèixer que Andalusia també ha superat Catalunya per primera vegada en exportacions agroalimentàries d'Espanya al món. Les exportacions andaluses representen el 21,6% de les vendes a Espanya, mentre que les de Catalunya representen el 21%.

La idea de Catalunya com a gran motor econòmic d'Espanya s'ha anat esvaint en els últims anys. Moltes de les dades macroeconòmiques ja situen Andalusia per davant: té més autònoms, habitatge, hipoteques i ja està creant un major percentatge d'empreses.

Si bé Catalunya té un PIB i una ocupació encara més elevats, també ha de fer front a un dèficit més gran i a més deute.