Muntatge fotogràfic amb Laura Borràs somrient de fons i Oriol Junqueras preocupat en primer pla
POLÍTICA

Junts respon a ERC amb la mateixa moneda

Els postconvergents pacten amb el PSC a diversos municipis

El que fins ara era un enfrontament velat ja és una guerra oberta. El pacte d'ERC amb el PSC a les diputacions de Lleida i Tarragona ha posat de manifest la ruptura de l'independentisme i ha obert la veda per a la competència entre Esquerra i Junts. L'acord a les diputacions tenia clars tints de venjança pel pacte que Junts va tancar amb el PSC fa quatre anys a la Diputació de Barcelona. L'escalada segueix ara amb una nova venjança de Junts als pactes municipals.

Muntatge amb la cara en primer pla d'Oriol Junqueras d'allò més bé i les de Laura Borràs i Jordi Turull més petites

Quan falten dos dies per a les sessions d'investidura als ajuntaments, Junts ha utilitzat els pactes municipals per venjar-se d'Esquerra. El partit presidit per Laura Borràs ha aconseguit acords amb els socialistes per governar a Cervera i La Segarra (Lleida)a), Llançà (Girona) i la Garriga (Barcelona).

Acord de govern a Cervera i La Segarra

Junts i el PSC han tancat l'acord per repartir-se l'alcaldia de Cervera i el Consell Comarcal de Segarra. L'acord estableix que l'alcalde de Cervera per als propers quatre anys serà el socialista Jan Pomés, i que el Consell Comarcal de Segarra serà presidit pel juntaire Ramon Augé.

El PSC va ser la llista més votada a les eleccions municipals de Cervera, mentre que Junts ha estat la formació amb més regidors a la comarca. ERC, que a les últimes eleccions va ser la llista més votada a Cervera amb 1.160 vots, ara és quarta força amb 526.

Ajuntament de Junts a Llançà

Junts ha decidit també reeditar el pacte de govern amb els socialistes a Llançà. Així ho han decidit per votació els afiliats de Junts en aquest poble de 5.000 habitants a la província de Girona. L'acord es farà oficial avui i permetrà que Núria Escarpanter (Junts) continuï sent alcaldessa de la localitat.

Escarpanter va arribar a l'alcaldia de Llança el 2021 gràcies a l'acord aconseguit amb el PSC. La seva formació va tornar a guanyar les eleccions amb 4 dels 11 regidors de l'ajuntament, i els militants van decidir ahir entre un govern en solitari o revalidar el pacte per aconseguir la majoria absoluta.

Meritxell Budó, alcaldessa

L'exconsellera de Presidència i exportaveu de la Generalitat, Meritxell Budó (Junts), serà investida aquest dissabte alcaldessa de la Garriga (Barcelona). La seva formació va guanyar les eleccions amb 8 diputats, quedant-se a un sol regidor de la majoria absoluta. Un acord amb el PSC li atorga tots dos regidors per governar en aquesta localitat de 16.000 habitants.

Budó torna així a l'alcaldia quatre anys després, arrabassant-li la vara a l'alcaldessa d'ERC Dolors Castellà. La republicana va patir un sever càstig a les urnes passant de 6 a 2 regidors.

➡️ Política

Més notícies: