Ple de Barcelona
POLÍTICA

PSC, Comuns, Junts i ERC voten en contra de tancar mesquites salafistes a Barcelona

L'esquerra i el processisme s'uneixen per tombar la proposta impulsada per Vox contra l'islamisme radical


L'esquerra i els partits processistes s'han posat d'acord a Barcelona per tombar la proposta de Vox per tancar les mesquites salafistes. El grup que dirigeix Gonzalo de Oro va proposar el tancament dels centres de culte que difonen missatges islamistes radicals. La seva iniciativa pretén tancar el pas als discursos d'odi que promouen la violència i la degradació de la dona.

"L'esquerra i el separatisme rebutgen la nostra proposta per tancar centres de culte salafista", ha lamentat Gonzalo de Oro. "Ens acusen de racistes, però tard o d'hora tornaran a haver atemptats terroristes gihadistes", ha afegit. També ha responsabilitzat els que “continuen negant el problema” de l'islamisme radical.

Vox ha recordat que Barcelona concentra el focus més gran de radicalització gihadista a Espanya, amb multitud de centre de culte que difonen corrents radicals de l'islam. És el cas del salafisme, que fa temps que està al focus de la policia espanyola. Vox acusa l'esquerra i el separatisme de connivència amb aquests corrents, que radicalitzen la població musulmana resident a Barcelona i Catalunya.

Catalunya, niu de l'islamisme radical

El salafisme porta temps al punt de mira de la policia a Catalunya, com a principal focus de radicalització islamista a tot l'Estat. Es calcula que vuitanta dels cent centres de culte a Espanya connectats amb el gihadisme radical són a Catalunya. La policia va arribar a comptar 256 mesquites relacionades amb organitzacions islamistes radicals com ara Justícia i Caritat o Germans Musulmans.

Tot i això, la majoria dels partits de l'ajuntament de Barcelona han votat en contra de posar límit a aquests centres que difonen corrents rigoristes de l'Islam. Va passar una cosa semblant a Santa Coloma de Gramenet, on tots els partits, inclosos el PP, van votar en contra de la moció de Vox per prevenir l'islamisme radical. Vox insisteix que l'amenaça islamista és latent i pot esclatar en qualsevol moment.

Plànol general de l'Avinguda d'Alacant número 9 a Lleida, on està previst obrir una mesquita

Aquesta mateixa setmana, el Govern ha multat amb 10.001 euros la líder d'Aliança Catalana, Sílvia Orriols, per dir que l'islam és incompatible amb els valors occidentals. El líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, va repetir les paraules d'Orriols desafiant així la Generalitat. La crisi migratòria continua al centre del debat polític a Catalunya, la comunitat d'Espanya amb més immigració d'origen islàmic.

Aliança Catalana també demana el tancament de mesquites salafistes

Aliança Catalana és una altra de les formacions que encapçala l'ofensiva contra les mesquites salafistes a Catalunya. Després d'accedir a l'alcaldia de Ripoll, Sílvia Orriols va prometre iniciar els tràmits legals per tancar la mesquita de Ripoll, implicada en el procés de radicalització dels terroristes de la Rambla. Orriols va recordar que “dins d'aquell centre de culte es van fer crides a matar infidels i ningú no va fer res”.

Aliança Catalana també ha acusat directament el PSC i Comuns i els partits processistes de promocionar i fomentar el model migratori que ha portat Catalunya al desastre. Vox i Aliança Catalana coincideixen a relacionar la immigració il·legal massiva amb la inseguretat. Les dues formacions són acusades de racisme i xenofòbia per la resta de partits, que imposen un cordó sanitari.

➡️ Política

Més notícies: