Primer pla de Toni Soler, periodista de TV3
POLÍTICA

Així s'enriqueixen les productores 'mimades' de TV3

Toni Soler i Ricard Ustrell són els més ben pagats

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) estrena temporada amb alguns canvis destacats i altres costums que mai no canvien. Les productores privades Minoria Absoluta i La Manchester, de Toni Soler i Ricard Ustrell, continuen sent les que més facturen a l'ens públic. Totes dues s'emporten més de cinc milions d'euros, segons ha publicat El Món de la Tele i El Triangle.

TV3 no només ha renovat els programes de Toni Soler una temporada més, sinó que la seva productora s'emportarà més profit. La televisió pública catalana pagarà 5,3 milions d'euros per Està Passant i Polònia. Això suposa 130.000 euros més que la temporada anterior.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Minoria Absoluta se situa així com la productora que més factura a TV3, seguida molt de prop per la de Ricard Ustrell. La Manchester, que ara porta El Matí de Catalunya Ràdio, també puja la facturació fins a 5,2 milions d'euros. A més de la ràdio, proveeix a TV3 dels espais Planta Baixa i Col·lapse.

Primer pla de Ricard Ustrell, presentador de 'Col·lapse'

La productora de Ricard Ustrell factura 1,9 milions d'euros pel programa matinal de Ràdio Catalunya. En aquest cas, tot i això, ha abaratit els costos ja que l'any passat, sota la batuta de Laura Rosel, costava més de dos milions.

TV3 segueix depenent de la producció externa

El Telenotícies continua sent l'espai de producció interna que genera més audiència a TV3. Tot i això, la resta d'espais produïts per la mateixa cadena estan lluny del nivell desitjat. És el cas dels matins, Tot és mou i Com si fos ahir, amb una audiència inferior als espais de producció externa.

Encara que els programes externs són també els més cars, com Polònia, que costa 3,5 milions, o Està Passant, amb 1,7 milions de facturació. Planta Baixa i Col·lapse, de la productora d'Ustrell, costen al voltant d'1,6 milions cadascun.

La tercera productora que més diners s'emporta és Abacus, de l'empresari Oriol Soler, amb 3,8 milions de facturació. La majoria se l'emporta el programa Jo mai, mai, que costa a TV3 2,8 milions d'euros. Per darrere ja ve Brutal Media, el programa estrella del qual, El Foraster , costa 1,1 milió d'euros.

En tot cas, crida l'atenció la distància entre la presència de Toni Soler i Ricard Ustrell a l'entramat de la Corpo. I la diferència entre la facturació de les productores i la resta. Tampoc passa desapercebut la proximitat entre tots dos professionals i el món d'ERC, i el fet que tots dos han cultivat la seva fama i els seus diners a l'ombra del Procés.

➡️ Política

Més notícies: