Muntatge de Pilar Rahola i Antonio Baños
POLÍTICA

El processisme toca fons: Antonio Baños i Pilar Rahola, a insult pelat

Palestina torna a enfrontar l'independentisme esquerrà amb el catalanisme conservador

El declivi del processisme es reflecteix també amb tràgica magnitud en la deriva dels seus tertulians il·lustrats, l'olimp dels quals presideixen Pilar Rahola i Antonio Baños. Rahola com la guardiana de les essències més pures del catalanisme conservador. Baños com el reducte de l'esquerra independentista que es resisteix a desaparèixer.

Units en la causa comuna de la independència de Catalunya, el processisme il·lustrat es divideix, no obstant, al voltant de l'espinosa qüestió d'Israel i Palestina. A un costat hi ha la tradicional aliança entre el nacionalisme català conservador i el sionisme, representada ara per Junts i les associacions proisraelianes. A l'altra banda hi ha l'esquerra propalestina, des dels més equidistants (ERC) fins als més bel·ligerants (CUP).

Entre els més aguerrits hi ha Antonio Baños, que un dia va ser candidat de la CUP i avui és tertulià a TV3 i polemista a les xarxes socials. Tal és el seu ímpetu que no ha pogut evitar la temptació de fuetejar (i de quina manera) la campiona de la causa israeliana, Pilar Rahola. Això ha provocat una nova guerra que retrata el moment actual del processisme il·lustrat o no.

'Rata llefiscosa' i 'excrements verbals'

"No es pot ser més rata llefiscosa, més inhumana llepabotes, més cabrona, més moc surant en un bol de pus". Són les lindeses que li dedica Antonio Baños a Pilar Rahola en una piulada en resposta a la seva posició sobre el conflicte. Rahola s'havia preguntat “per què Gaza pateix penúries quan rep milions d'ajuda de tot el món”.

La piulada d'Antonio Baños va provocar la resposta de Ramón Cotarelo, amic i company de viatge intel·lectual de Pilar Rahola. L'anomena “típic producte de la CUP” i afirma que les seves paraules són “un autoretrat”. “Ja els coneixes”, respon Rahola a Cotarelo, en referència als antisistema com Baños.

La tertuliana defineix els cupaires com a “dictadors de la paraula que imposen el pensament únic, demonitzen les opinions contràries i fan llistes negres”. Una altra independentista surt en defensa de Pilar Rahola. “No havia vist mai una publicació tan absolutament repugnant, llevat de les que fan alguns feixistes”, diu.

Aquesta usuària que es diu Anna i afirma ser militant de l'ANC bateja les paraules d'Antonio Baños com a “excrements verbals”, ia ell com un “pobre home”. Pilar li contesta que “el més bo és que m'insulta, em denigra, nega el debat i em bloqueja perquè no ho pugui veure”. En definitiva, allò que ella cataloga com “un esperpent”.

'Amnistia és Hamàs' i 'TV3 és Telehamàs'

Antonio Baños, que porta la bandera palestina al perfil de Twitter, tuitja compulsivament a favor de la causa. Entre els missatges més memorables, “amnistia és Hamàs” i “llarga vida al Front Popular d'Alliberament de Palestina”. També va reproduir les paraules “misericòrdia per als màrtirs, curació per als ferits, llibertat per als presoners”.

El seu atac a Pilar Rahola ha suscitat indignació entre els partidaris de la causa israeliana a Catalunya. Com Simy Bennarroch, “sorpresa pel nivell de mala educació que una estrelleta de l'esquerra és capaç si no dónes la raó. Però seguiran convidant-lo a TV3, defensar la raó d'Israel està mal vist a Telehamás”.

➡️ Política

Més notícies: