Muntatge de fotos de primer pla de Carles Puigdemont, Laura Borràs, Meritxell Serret i Dolors Feliu
POLÍTICA

El processisme, d'excursió a Brussel·les

Nova jornada 'lúdicoprotestona' del Procés

Ha arribat el dia. Avui dimecres, 5 de juliol el Tribunal General de la Unió Europea es pronunciarà sobre la immunitat de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Brussel·les acollirà doncs una altra d'aquelles jornades on els líders processistes es concentren i asseguren a qui els vulgui escoltar que estan molt enfadats. Si a més hi ha eleccions en menys de 20 dies, la performance s'ha de magnificar per força.

Digui el que digui el TGUE és poc previsible -per no dir improbable- que Carles Puigdemont agafi l'avió de tornada amb els seus companys. Si dóna la raó als tres de Junts, ningú no li assegura no ser detingut a Espanya. Si se li dóna a Llarena, hi haurà recurs. Però dirigents del seu partit, d'ERC, de la CUP, d'Òmnium o l'ANC avui no es perdran una nova jornada 'lúdicoprotestona' del Procés.

Al costat de Carles Puigdemont hi haurà Laura Borràs, Jordi Turull i Míriam Nogueras. Tampoc no es perdrà el sarau Albert Botrán, de la CUP, que ja està de campanya electoral.

ERC, en canvi, prefereix un perfil baix, conscient que només li faltava donar més ales a Junts pocs dies abans de les generals. Només hi seran els seus dos eurodiputats, Jordi Solé i Diana Riba. En nom del Govern -i també d'Esquerra- viatjarà Meritxell Serret, que ja va estar fugada a Bèlgica al costat de Puigdemont. Serret, ara consellera d'Acció Exterior, serà l'única representant de Pere Aragonès.

Qui no podia faltar són les entitats processistes: L'ANC estarà representada per Dolors Feliu. Òmnium Cultural envia el president Xavier Antich, mentre que el Consell per la República no escatima i viatgen tots els seus membres. Saben aquell GIF de Spiderman contra Spiderman? Això és el que a un li ve a la ment quan parla de Puigdemont i el seu Consell.

Si hi sumem alcaldes de l'Associació de Municipis per la Independència, membres de la Cambra de Comerç de Barcelona i alguns jubilats del Procés, tenim el quadre d'avui a Brussel·les. No hi ha indicis que ens diguin quina serà la decisió del TGUE, però el processisme hi serà. Un nou dia feiner de concentracions i victimisme. I, encara que no se suportin, tots plegats.

➡️ Política

Més notícies: