Primer pla d'Oriol Junqueras en un míting amb cara d'enuig
POLÍTICA

Primeres veus crítiques dins d'ERC en plena precampanya

Divisió a les files republicanes per les accions del Govern

A Esquerra se li acumulen els problemes. No n'hi ha prou amb la gran quantitat de vots perduts a les passades municipals, la divisió entre forces processistes o la campanya per l'abstenció d'una part important de l'independentisme. Un nou contratemps fa trontollar Oriol Junqueras en plena precampanya electoral. I és que, ara, també hauran de trampejar les veus crítiques que han sorgit al seu partit per culpa de l'acció del Govern.

Diumenge passat, l'executiu català i el Govern arribaven a un acord per ampliar la carretera B-40, coneguda com el Quart Cinturó. Es tracta d'una via d'uns 6 quilòmetres que unirà Terrassa, Sabadell i Castellar de Vallès. A més, aquest acord també preveu que l'Estat inverteixi fins a 914 milions d'euros en infraestructures a Catalunya.

El Quart Cinturó és una de les infraestructures que més polèmica ha generat en els darrers anys. I n'és una prova que el portaveu d'ERC a Sabadell, Gabriel Fernández, no ha dubtat a criticar obertament les intencions del seu partit respecte a la B-40. El representant republicà ha mostrat el seu rebuig a la Ronda Nord (com també se'n diu), carregant així contra el seu partit.

“Diguin el que diguin. Ahir, avui i demà, contra el Quart Cinturó”, va reivindicar a les seves xarxes socials. Fernández, a més, afirma que aquesta Ronda Nord “trinxa el Vallès”. “Esquerra Republicana Sabadell estem on hem estat sempre: en contra del Quart Cinturó”, deixava clar en un vídeo.

Sens dubte, aquesta Ronda Nord està sent un maldecap per a ERC. I és que el Quart Cinturó va ser un dels cavalls de batalla del PSC per poder aprovar els pressupostos. Els de Pere Aragonès van cedir a les pressions socialistes malgrat haver-se mostrat sempre contra aquesta via.

L'aprovació del Quart Cinturó per part d'ERC va venir acompanyada de dos fets més. El primer, que el conseller Juli Fernández va ser cessat 8 mesos després d'assumir el càrrec. El responsable de Territori sempre s'havia mostrat en contra de la B-40 i, després de l'aprovació dels pressupostos, va durar només 4 mesos al Govern.

Primer pla de Juli Fernández molt seriós

Després van venir les eleccions municipals. A Sabadell, Esquerra va patir un càstig dur per part de l'electorat. És impossible saber els motius exactes del descens dels republicans en aquesta localitat, però les dades hi són. Ni mig any després d'aprovar la Ronda Nord, ERC Sabadell va perdre més de la meitat dels vots, passant de 7 regidors a tan sols 3.

➡️ Política

Més notícies: