Muntatge fotogràfic amb un mòbil a primer pla i uns activistes independentistes cremant els cartells d'ERC, CUP i Junts
POLÍTICA

El processisme creu que el PSOE està darrere de la campanya per l'abstenció

Denuncien un complot per perjudicar a l'independentisme

La campanya abstencionista amenaça amb convertir el 23-J en una patacada històrica dels partits processistes. L'independentisme radical s'ha mobilitzat a les xarxes demanant no anar a votar el 23 de juliol per castigar als partits. Especialment a Junts i ERC, a qui responsabilitzen de la divisió i el retrocés de l'espai secessionista.

Muntatge amb una mà subjectant un mòbil amb una urna de fons

Els partits processistes temen una pèrdua sagnant de vots i intenten contrarestar la campanya abstencionista. Personatges de l'independentisme fan campanya per anar a votar. Alguns llancen teories tan curioses com acusar el PSOE d'estar darrere del moviment que demana no anar a votar.

Teoria del complot abstencionista

Per mostra un tweet, el de Carles Manjón Wennberg, que anava de suplent a les llistes d'ERC a les municipals del 28-M a Barcelona. Aquest "independentista d'esquerres", com ell mateix es defineix, té una sospita. Està convençut que la campanya abstencionista “l'ha creat el mateix Pepe Zaragoza o alguna ment retorçada”.

L'objectiu no seria cap altre que “copar els escons catalans al Congrés i al Senat amb diputats unionistes”. I lamenta que “alguns hi hagin caigut de quatre grapes”. Manjón fa campanya per ERC, amb el lema “necessitem el teu vot per protegir Catalunya”.

Els indepes radicals li responen

L'obsessió de Manjón amb Pepe Zaragoza és majúscula, fins al punt de vincular-lo a la defensa de l'abstencionisme que fa l'independentista radical Santiago Espot. Tot i això, els seus tweets són respostos per desenes d'abstencionistes desaforats. Tots ells independentistes de pedra picada.

L'acusen de difondre "consignes de partit" i li deixen clar que "digueu el que digueu se us ha acabat viure de la mentida i la manipulació". També l'acusen de cobrar una paga d'ERC i reiteren que el 23-J no s'ha d'anar a votar ERC, Junts i la CUP.

ERC es presenta com el vot útil

L'estratègia d'Esquerra està molt clara i passa per presentar-se com el vot útil de l'independentisme a Madrid. Treuen pit pels èxits d'ERC al Congrés, com els indults als presos del procés i l'eliminació del delicte de sedició.

➡️ Política

Més notícies: