Muntatge del ministre de Transports, Óscar Pont en una estació de tren i el logotip d'Aliexpress
POLÍTICA

Óscar Puente admet que Renfe compra material elèctric a AliExpress

Les xarxes socials cremen després de la confessió del nou ministre de Transports, Óscar Puente, per una compra a AliExpress

El nou ministre de Transports, Óscar Puente, ha començat amb el peu esquerre al Consell de Ministres.

Pel que sembla, treballadors de Renfe i Adif han assegurat que han arribat a comprar de la butxaca, peces en ferreteries o, fins i tot, a AliExpress. Aquesta notícia, que ha compartit al compte de X, abans Twitter, el PP d'Andalusia, ha despertat la reacció del ministre.

Óscar Puente ha defensat, a través d'un missatge a aquesta xarxa social, que Renfe només havia gastat 90 € a AliExpress, dels 95 milions d'euros de material.

El ministre adjunta a més un comunicat de Renfe en què es detalla el que Renfe ha comprat al comerç xinès. Concretament, tal com apunta el document, es van comprar a AliExpress, un cable informàtic el març del 2021, i tres relés el febrer del 2023.

Tot i les explicacions del ministre de Transports, molts són els que no es mostren conformes amb la decisió. Encara que alguns usuaris de X, agraeixen la puntualització de Puente, altres li retreuen aquesta compra.

La principal queixa dels usuaris d'aquesta xarxa social són les avaries de Rodalies i els retards. Tot i això, la compra del material de Renfe a AliExpress, en lloc de botigues locals, també ha aixecat certes crítiques.

Critiques de X sobre el funcionament de Renfe a Óscar Puente

Les avaries de Rodalies continuen sent el principal focus de problemes de Renfe

Fa només uns dies, el conseller de Transports de la Comunitat de Madrid, Jorge Rodrigo, anunciava els assumptes aprovats a l'últim Congrés de Ministres.

Rodrigo apuntava que a més de la puntualitat, la crisi de Rodalies també afectava la seguretat dels usuaris.

“El 2018 es va aprovar un pla de millores per a Rodalies per al període fins al 2025, però encara no s'ha executat”, apuntava Rodrigo.

Cal destacar que 300.000 persones es veuen afectades diàriament pels retards i les irregularitats de Renfe i Adif.

➡️ Política

Més notícies: