Pla mitjà de Dolors Feliu a la manifestació de l'11 de setembre de 2023 subjectant una pancarta blava i alçant el seu braç dret fent el senyal de les 4 barres de la senyera amb els dits
POLÍTICA

L'ANC, camí d'un altre fiasco

L'Assemblea segueix pel camí de la via unilateral i organitza una manifestació a Palau davant la visita de Sánchez

Fins que no s'estructuri en un partit, l'ANC només té el carrer i la defensa de les essències. Per això, preparen una manifestació per a aquest dijous: és la visita del president Sánchez al president Aragonès. L'ANC s'ha residenciat a la via unilateral i s'ha convertit en el flagell de l'independentisme des de l'independentisme.

La 'reincorporació' d'ERC i Junts

Pedro Sánchez divideix la seva atenció a conveniència entre ERC i Junts. Com va dir Jaume Giró, Sánchez és l'únic que sap quantes cartes hi ha repartides entre les taules de diàleg. Ara, i per no desatendre ERC, Sánchez li ofereix una visita presidencial abans que Puigdemont.

Això és l'estratègia que Sánchez mateix va deixar caure: la “reincorporació” dels partits catalans a la política. L'establishment polític i econòmic l'ha beneït amb més o menys claredat, però beneït al capdavall. Artur Mas, Pujol, Giró, Foment del Treball, entre d'altres.

Però l'independentisme sense poder fàctic no combrega amb l'autonomització de la política catalana. Ja sigui en xarxes o en tal o qual organització, els partidaris de la via unilateral prometen un fort càstig electoral al processisme. En aquest sentit, l'ANC ha cobrat vida pròpia i ara critica els partits que li van donar la vida.

La manifestació de l'ANC: un termòmetre

La seva estratègia, doncs, passa per reivindicar la unilateralitat a qualsevol preu. Vindria a ser una destil·lació del 'procés' alhora que una tornada al punt de partida. Com diem, no és estrany que no donin llum verda als pactes d'ERC i Junts amb el PSOE.

La seva darrera reivindicació consisteix en convocar una manifestació contra Pedro Sánchez, que dijous visita a Aragonès. 'El president espanyol no és benvingut a Barcelona', aquesta és una de les proclames que es pot llegir al seu missatge a X:

Ara com ara, aquesta convocatòria no sembla convèncer els seus destinataris. Les reaccions al missatge són més aviat unànimes: desengany cap a la via unilateral. Alguns usuaris raonen dient que si el “president espanyol” ho és gràcies a ERC i Junts, la manifestació hauria de ser contra aquests darrers.

En funció de l'èxit que recull la convocatòria podrem saber el grau de desafecció del votant nacionalista. El que per ara sembla cert és que, fins que es demostri el contrari, Sánchez està “reincorporant” ERC i Junts. I que aquests s'estan deixant.

➡️ Política

Més notícies: