Una dona parlant en un podi amb dos micròfons al?aire lliure.
POLÍTICA

El processisme ja fa campanya per Kamala Harris

Destaquen que és 'dona, negra i progressista', el combo perfecte per combatre Donald Trump

Kamala Harris és un dels noms del dia de l'actualitat informativa. Després de la renúncia de Joe Biden, la que ha estat la seva vicepresidenta es perfila com a clara favorita a prendre el seu relleu com a candidata a la presidència a només quatre mesos de les eleccions.

El globalisme s'ha posat les piles per recolzar la candidata demòcrata en el seu objectiu de derrotar Donald Trump a les eleccions presidencials del mes de novembre que ve.

A Catalunya no han trigat a aparèixer les primeres adhesions per part del processisme, que és per definició antitrumpista. Kamala Harris desperta a més un gran entusiasme per la seva condició de “dona, negra i progressista”. Així ho ha presentat Nació Digital , un dels digitals més subvencionats per la Generalitat i corretja de transmissió de l'hegemonisme ideològic a Catalunya.

Dues persones en un podi amb el segell presidencial dels Estats Units, una parlant davant de micròfons i l'altra dreta darrere, amb una bandera nord-americana i una prestatgeria de llibres al fons.

“Està preparada la societat nord-americana per triar una Kamala Harris que és dona, negra i progressista?”, es pregunta el digital. I ho contraposa amb el seu predecessor, Joe Bide, “un polític veterà, blanc i de centre”.

Un altre digital processista, Vilaweb, parla de Kamala Harris com “una dona acostumada a trencar barreres”. La seva retòrica coincideix (curiosament) amb la de Najat Driouech, diputada musulmana d'ERC que també s'ha mostrat entusiasmada. "Una dona acostumada a trencar barreres, que ara podria ser la primera presidenta, endavant Kamala Harris", ha tuitejat.

El Nacional destaca el passat de Kamala Harris com a fiscal i la seva “defensa dels drets de les dones”.

El seu gran obstacle no és ser dona ni ser negra

En realitat, la condició de dona i negra només la posen en valor els seus partidaris, ja que aparentment no serà un factor decisiu a la seva elecció. Si finalment es confirma com a candidata a la presidència, tindrà reptes molt més grans com recosir el Partit Demòcrata, que està fent aigües, i revertir les enquestes. Per fer-ho haurà de superar el gran escull, que no és ser dona ni negra, sinó la seva falta de carisma.

A diferència de Michelle Obama, la figura de Kamala Harris mai no ha reunit prou consens fins i tot dins dels demòcrates.

A diferència de Michelle Obama, la figura de Kamala Harris mai no ha reunit prou consens fins i tot dins dels demòcrates. La seva tasca immediata serà reconstruir la seva imatge pública marcant perfil i oferint una agenda pública que avui dia no es coneix. Però a més, s'haurà d'esforçar a preparar la defensa contra els atacs dels republicans, que se centraran en el seu fiasco en la gestió de les fronteres.

Cal recordar que Joe Biden la va designar com a responsable de frenar la crisi migratòria a la frontera de Mèxic, i això l'ha convertit en una figura incòmoda. Els activistes l'acusen de representar el doble raser de l'administració Biden, mentre que els republicans la veuen com a responsable del desastre migratori. La seva candidatura s'enfronta a molts problemes, encara que a Catalunya ja té uns quants fans.

➡️ Política

Més notícies: