Silvia Orriols en un míting a Lleida
POLÍTICA

Aliança Catalana segueix la seva expansió territorial

El partit de Sílvia Orriols ja encara les properes eleccions municipals i aposta per la militància de base

Aliança Catalana és un partit en ple creixement.

Hereva del descrèdit que pateix ara el procés, la formació d'Orriols condensa a poc a poc el nou discurs nacionalista. Es tracta d´un discurs d´ordre conservador, identitari i en oposició a la combinació de tendències woke i promeses processistes que ha caracteritzat la política catalana.

Aquesta dinàmica ascendent s'expressa als resultats electorals.

Pla mitjà de Sílvia Orriols votant al Parlament de Catalunya amb la barretina del seu avi a la mà esquerra

De ser un partit minoritari, AC va aconseguir l'alcaldia de Ripoll i, poc després, va adquirir presència a tot el territori català. Finalment, el partit va aconseguir la seva quota electoral, tot i tenir tota la infraestructura processista en contra.

Tot plegat explica que un dels objectius més urgents i fonamentals del partit sigui la implantació territorial. Cosa que es tradueix en més força social i electoral, que, alhora, es tradueix en força econòmica i mediàtica. Com qualsevol altre partit que s'enlaira, Aliança Catalana necessita adquirir velocitat de creuer.

Crear una militància sòlida

Aquest cap de setmana, AC ha celebrat algunes trobades amb militants i simpatitzants a diversos punts de la geografia catalana. La intenció és encarar les properes eleccions municipals del 2027. A diferència d'altres eleccions com les europees, les eleccions municipals aconsegueixen un suport social més lent, però també més ferm.

En aquesta classe de tasques, figures internes com els secretaris d'organització o els candidats mateixos tenen una funció de captació important.

Oriol Gès, per exemple, el secretari d'organització del partit, va apel·lar aquest cap de setmana a la militància per “construir una base sòlida que interpel·li tots els catalans que no se senten representats per l'actual classe dirigent”.

En una línia similar, el candidat per Barcelona, Lluís Areny, o el secretari d'Estudis i programes del partit, Jordi Aragonès, també hi han estat presents en aquestes reunions territorials, celebrades a llocs com Osona o Terrassa.

Tots dos han remarcat l'alt grau de descontentament del votant nacionalista amb la situació política catalana. També han ressaltat la importància que té en aquest moment donar publicitat a les propostes del partit i estar a prop de les bases. De la mateixa manera, han criticat tant l'aplicació com la utilitat del cordó sanitari contra Aliança Catalana al Parlament.

➡️ Política

Més notícies: