Pla mig curt de Pedro Sánchez a les portes del Palau de la Zarzuela
POLÍTICA

Última Hora: El jutge cita a declarar Pedro Sánchez

El jutge que investiga la causa contra la seva dona Begoña Gómez el cita a declarar en condició de testimoni

El jutge Juan Carlos Peinado que investiga la causa contra Begoña Gómez ha citat a declarar el president del Govern, Pedro Sánchez. Així ho acaba d'anunciar el Tribunal Superior de Justícia de Madrid. El jutge prestarà declaració al president del Govern el 30 de juliol, a les 11 del matí, en qualitat de testimoni per les suposades irregularitats que s'atribueixen a la seva dona.

Com estableix la llei, la posició del càrrec li permet no haver de declarar al jutjat i serà el mateix magistrat qui es desplaci al palau de la Moncloa per prestar declaració: “Conforme l'article 413 paràgraf 12 de la Llei d'Enjudiciament Criminal, serà el magistrat qui es desplaci a les dependències on es troba el despatx oficial i el domicili del testimoni”, ha informat el tribunal.

La decisió ha causat una gran sorpresa i suposa un nou desafiament del magistrat al Govern. Els últims dies, els ministres havien sortit en tromba contra el jutge que acusen de prevaricació i d'encapçalar un atac personal orquestrat per l'extrema dreta. El jutge no s'ha arrelat i ha pres una decisió dràstica, que sens dubte comprometrà encara més la imatge de Pedro Sánchez.

El Govern contra el jutge d'instrucció

La dona de Pedro Sánchez, Begoña Gómez, s'està investigant per suposada corrupció i tràfic d'influències. Divendres passat es va acollir al seu dret a guardar silenci a la segona citació del jutge Peinado. Vox va anunciar llavors la seva intenció de demanar al magistrat que cridés a declarar el president del Govern com a testimoni.

El Govern ha acusat el jutge d'instrucció d'actuar al servei de la ultradreta en la intenció de tombar per les bones o per les dolentes el president. Afirmen que la justícia està actuant de forma prospectiva, és a dir, sense fitar la causa com exigeix qualsevol investigació judicial. Per això acusen el jutge de prevaricació, i consideren que aquest nou pas és una demostració més de la seva mala manera de procedir.

El jutge va iniciar la investigació arran d'una denúncia de Manos Limpias, i l'Audiència Provincial de Madrid va acotar l'objecte de la causa al'estudi d'uns contractes públics concedits a la companyia Innova Next. L'esposa de Pedro Sánchez va signar dues cartes de recomanació per a l'empresari Juan Carlos Barrabés, que aquest va utilitzar en la concessió de les licitacions. La defensa de Begoña Gómez recorda que la UCO de la Guàrdia Civil ha descartat qualsevol irregularitat i que no hi ha prou indicis per seguir amb la causa.

Yolanda Díaz surt en defensa de Sánchez

La vicepresidenta del Govern, Yolanda Díaz, ha estat la primera a reaccionar a la notícia. Ha reconegut sentir “sorpresa” després de molts anys “en l'exercici davant dels tribunals”, i ha deixat anar que estem davant d'un cas excepcional. "Estic segura que la senyora Gómez i el president del Govern faran el que han de fer, defensar-se", ha afegit, confiant que finalment es resolgui tot.

➡️ Política

Més notícies: