Muntatge amb un primer pla de Sílva Orriols i de fons una imatge desenfocada de l'hemicicle del Parlament amb diversos diputats asseguts

Les primeres propostes de Sílvia Orriols per fer el salt al Parlament

La independència unilateral i el fre a la immigració, les seves grans apostes

La Declaració Unilateral d'Independència (DUI) i el català com a idioma imprescindible. El control de la immigració i el foment de la seva integració al territori. Un pla per reindustrialitzar Catalunya, la família com a pilar social i la igualtat entre ciutadans.

Aquestes són les principals propostes d'Aliança Catalana per entrar al Parlament a les properes eleccions. El partit de Sílvia Orriols es presenta així com la gran alternativa als partits processistes. A poc a poc es va desvetllant el seu programa electoral, sota el lema “Salvem Catalunya”.

El membre d'Aliança Catalana Lluís Areny ha establert els punts principals del programa d'aquest partit independentista i identitari.

La formació de Sílvia Orriols va arrasar a les municipals de Ripoll, i governa el municipi amb els seus sis regidors. Malgrat el cordó sanitari i el silenci mediàtic, les seves propostes tenen cada cop més ressò a la societat catalana. A Aliança Catalana estan convençuts que és el moment de fer el pas.

1. Independència unilateral de Catalunya

Aliança Catalana parteix de que “la nostra sobirania nacional pertany únicament al poble de Catalunya”. El partit porta al programa la declaració unilateral d'independència. El seu projecte s'enfronta directament als partits processistes, que a parer seu han traït els principis de l'1 d'octubre.

“L'alliberament del país és la mesura més urgent per garantir la supervivència de la nostra llengua, la nostra economia i el nostre benestar”, diu al programa. A més, promet “eliminar tota presència de l'Estat espanyol a Catalunya”.

2. El català, imprescindible

Aliança Catalana es compromet a declarar la independència, com a primer pas per salvar la llengua. “Treballarem en diversos àmbits per aconseguir que el català sigui necessari per viure i desenvolupar-se a Catalunya”, afirmen.

El partit ha convertit la llengua en un dels seus pilars, i una de les propostes és que sigui un idioma “imprescindible” a Catalunya. Un cop més, el partit carrega contra els partits processistes per haver abandonat la lluita per la llengua catalana. El seu líder presenta el castellà com a llengua colonitzadora a Catalunya.

3. Fre a la immigració

Aliança Catalana porta al seu programa la “tolerància zero amb la inseguretat ciutadana, el radicalisme islàmic i el terrorisme”. Vol reforçar els cossos policials i impulsar canvis legislatius. També “restringir” la immigració fins que baixi l'atur i pugin els salaris.

Porta al seu programa que “els immigrants que vulguin venir tinguin un contracte de treball en origen”. També “reconduir els ajuts i serveis públics als ciutadans de Catalunya i no als estrangers”. I aplicar la llei d'estrangeria, “deportant els immigrants violents i repatriant els il·legals”.

4. Integració dels immigrants

“Aliança Catalana promourà la integració dels immigrants a la llengua i la cultura catalanes”, es pot llegir al seu programa. La intenció és “que tant ells com els seus fills es puguin convertir en catalans i contribuir al desenvolupament i creixement de Catalunya”.

El partit entén que la ràpida islamització de Catalunya atempta contra les seves arrels i amenaça la seva supervivència com a nació. Per això un dels seus pilars bàsics és el foment de la integració dels immigrants a la cultura catalana. El mateix partit es va fer ressò del que va passar a França.

5. Reindustrialització de Catalunya

Al seu programa econòmic, Aliança Catalana defensa l'economia de mercat per promoure la prosperitat dels catalans. Posa l'accent en la reindustrialització de Catalunya. "Durant 150 anys, la indústria ha estat el motor de l'economia catalana, però la globalització, la pressió fiscal i la manca d'inversió han fet desaparèixer gran part del teixit industrial", afirmen.

Veuen al sector primari com “una de les grans fonts de riquesa del país”. Per això aposten per “l'explotació de recursos hídrics, forestals, de pesca, agrícoles i ramaders”. Prometen baixar impostos, la pressió regulatòria i fomentar la cultura de l'esforç i l'estalvi.

6. La família com a pilar social

Com a partit tradicionalista, Aliança Catalana es compromet amb els valors “que han sostingut Catalunya durant més de mil anys”. Esmenta valors com el respecte a la gent gran i a la seguretat privada. I apel·la al foment de l'estalvi, l'emprenedoria, l'excel·lència i la meritocràcia.

Sílvia Orriols: 'Crida a teixir una Aliança Catalana'

Un dels seus punts programàtics és “la família com a primer esglaó de la societat catalana”. Defensen "la independència de la família i la llibertat dels pares d'escollir el model educatiu". I es comprometen a protegir “la bona salut econòmica de les famílies”.

7. Igualtat davant la llei

Finalment, Aliança Catalana s'oposa frontalment a “les noves guerres que programen les polítiques d'identitats”. El partit entén la identitat com a “trets distintius que han de crear harmonia i no enfrontament”. Per això s'oposen a “l'enfrontament entre homes i dones, heterosexuals i homosexuals”.

Per contra, defensen “la ciutadania com a única font de drets i deures”. I afirmen que “tots els ciutadans, amb indiferència de com siguin, són iguals davant de la llei”.