Muntatge de fotos de primer pla de Pedro Sánchez i Gabriel Rufián, tots dos amb rostre seriós
POLÍTICA

Gabriel Rufián fa un flac favor a Pedro Sánchez

El d'ERC reivindica el seu paper als indults als líders del 'procés'

Gabriel Rufián sembla tenir clar el seu objectiu, i els últims dies s'ha dedicat a atiar de valent al PSOE i a Sumar. La seva estratègia és presentar Esquerra com l'única força capaç d'aturar “l'extrema dreta”. En clau catalana, reivindica el paper d'ERC com l'únic partit independentista útil a Madrid.

Aquest dijous va participar en el debat de portaveus a RTVE. Al bloc sobre política territorial, es va presumir d'haver aconseguit que Pedro Sánchez indultés els nou condemnats pel 'procés'. Cosa que segur no va agradar gens a Ferraz.

El PSOE, en serioses dificultats per remuntar les enquestes, tracta tant sí com no d'allunyar-se dels extrems. El que va fer ahir Rufián va ser precisament desmuntar aquesta estratègia. Va presentar el PSOE de Pedro Sánchez com un partit en mans d'ERC i d'EH Bildu.

Rufián tira un cable al PP

PP i PSOE van intercanviar cops sobre el model territorial a Espanya. Cuca Gamarra, del PP, va retreure als socialistes els indults i va afirmar que si el seu partit arriba al Govern no consentirà que uns quants decideixin per tothom. Patxi López, del PSOE, va defensar les “decisions valentes i arriscades” de Pedro Sánchez per tornar la “tranquil·litat” després de “l'escenari sense precedents a Catalunya”.

A més, Patxi López va afirmar que "la societat catalana ho valora", fent referència a l'ascens del PSC com a primera força política. Això va molestar Rufián. No només perquè ERC ha passat de primera a tercera força a Catalunya, sinó també perquè la seva campanya se centra en esgarrapar vots a l'esquerra.

“No és cert que la situació sigui millor”, va rebatre, “és diferent perquè hem aconseguit coses que vostès no volien. Com per exemple que nou persones surtin de la presó. Se'ls va obligar a fer-ho perquè vostès, si no, haguessin governat amb Albert Rivera”.

Fins i tot la portaveu del PP, Cuca Gamarra, va donar les gràcies a Gabriel Rufián per “la seva sinceritat” sobre el preu que van posar a la investidura de Pedro Sánchez. També li va demanar si aquesta vegada apujaran el preu per a un govern de PSOE i Sumar.

Vots per a la dreta

El referèndum també va estar al centre del debat entre portaveus. Gabriel Rufián va instar Patxi López a aclarir si acceptarà la celebració d'un referèndum a Catalunya. I es va dirigir a la representant de Sumar, Aina Vidal, per preguntar si donaran suport a la celebració d'un referèndum a Catalunya.

L'estratègia de Gabriel Rufián sembla evident, i és remuntar a les enquestes a costa del vot de l'esquerra. Però oblida que per ser clau en la governabilitat d'Espanya necessita que les forces d'esquerra sumin. I declaracions com les seves ahir són la millor campanya per al PP i Vox.

➡️ Política

Més notícies: