Primer pla d'Anna Erra molt somrient
POLÍTICA

La nova presidenta del Parlament s'estrena amb una visita a Puigdemont

Anna Erra viatja a Waterloo 48 hores després de las seva elecció acompanyada de Borràs i de

La nova presidenta del Parlament, Anna Erra, s’ha estrenat amb una visita a Waterloo. Erra ha anat a visitar l'expresident Carles Puigdemont en companyia de la presidenta de Junts, Laura Borràs, i del secretari general, Jordi Turull.

En el seu primer desplaçament ha afirmat que “continuarem treballant perquè es respecti la sobirania popular dels catalans i no hi hagi interferències judicials”. "Això inclou, entre altres coses treballar perquè el president pugui tornar lliurement a Catalunya com més aviat millor", ha afegit.

El viatge es produeix només dos dies després de la seva elecció com a presidenta de la cambra catalana després de gairebé un any d’interinitat. Laura Borràs va perdre la condició de diputada per una causa judicial l'1 de juny de l'any passat.

Jordi Turull, Anna Erra, Carles Puigdemont i Laura Borràs a Waterloo l'11 de juny de 2023

Erra va ser elegida en segona votació amb 64 vots de 135 gràcies als vots d'ERC, Junts i l'abstenció de la CUP. En la primera intervenció ja va tenir paraules per a Puigdemont i per a la seva predecessora Carme Forcadell, condemnada per l'1-0.

També va criticar “les interferències antidemocràtiques” que, a parer seu, ha patit la càmera. "L'úlitma d'aquestes interferències ha estat la destitució de la presidenta Laura Borràs i retirar-li l'escó", va afegir.

Borràs ha estat condemnat per delictes relacionats amb corrupció. Fins i tot va afirmar que “en el cas que la decisió de la justícia restituís tots els drets polítics a la presidenta Borràs”, ella deixaria el càrrec.

El líder de Ciutadans a la cambra, Carlos Carrizosa, va demanar torn de rèplica “perquè vostè no ha fet un discurs de cortesia”. Però Erra ja no li va donar perquè “no estava prevista la intervenció de cap grup parlamentari”.