Primer pla de perfil amb els membres del PP Alejandro Fernández i Daniel Sirera
POLÍTICA

Alejandro Fernández resisteix les pressions del PP perquè marxi a Madrid

El líder dels 'populars' catalans proclama a Twitter que 'no us abandonaré'

El líder del PP català, Alejandro Fernández, ha resistit les pressions del seu parit per anar-se'n a Madrid. La direcció a Madrid li havia ofert ser cap de llista per Barcelona a les pròximes generals.

En una piulada aquest dissabte ha afirmat que “voldria agrair, de tot cor, l'oportunitat que em brinda el meu partit de tornar al Congrés dels Diputats”. “Però –ha afegit- em quedo a Catalunya”.

“Al seu moment, vaig ser molt crític amb aquells polítics que, a la primera dificultat, se'n van anar a Madrid i van deixar aquí una enorme sensació d'abandonament”. “Jo no cauré en un error com aquest”, en referència a Inés Arrimadas.

“Tinc per a mi que, després del 23J-, tornarem a viure episodis a Catalunya que exigiran una veu forta que defensi els drets i les llibertats dels catalans no nacionalistes. No serà senzill, però a mi em va la marxa... Jo no us abandonaré.”, ha conclòs

Divendres passat, durant el ple per a l'elecció d'Anna Erra com a nova presidenta del Parlament, ja es donava per feta la marxa als passadissos de la cambra. A més, el PP havia ultimat el fitxatge de l’exdiputat de Ciutadans Nacho Martín Blanco. Aquest, en principi, no estava destinat a ser el cap de llista.

De fet, l'exsecretari general amb Pablo Casado, Teodoro García Egea, ja va planejar al seu dia el relleu d'Alejandro Fernández. La caiguda d'ambdós va fer que el president del PP català romangués al càrrec.

El resultat del PP a les  eleccions al Parlament del 14 de febrer del 2021 va mantenir la incògnita. Sobretot després que el partit obtingués només tres diputats. Els 'populars', a més, van patir el sorpasso de Vox, amb onze. En el cas de Ciutadans encara va ser pitjor perquè en van perdre 30. De 36 a 6.

Nascut a Tarragona el 1976, llicenciat en Ciències Polítiques, ja va ser diputat a Madrid entre el 2011 i el 2015. També va ser tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona. El 2018 es va fer càrrec de la presidència del PP català.

➡️ Política

Més notícies: