Rufián, Junqueras y Jordà, en el consejo nacional en el ERC
POLÍTICA

La consellera d'Agricultura se'n va a Madrid en plena sequera

Teresa Jordà ja ha estat diputada tres vegades al Congrés

El consell nacional d'Esquerra ha aprovat aquest dissabte que Gabriel Rufián i l'encara consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, facin tàndem a Madrid per a les eleccions generals del proper 23 de juliol. Jordà, de fet, ja havia estat diputat. El 2011 va ser escollida per primera vegada al Congrés quan Girona va encapçalar la llista.

Posteriorment va ser reelegida el 2015 i en les eleccions anticipades de 2016. El líder del partit, Oriol Junqueras, va justificar l'elecció perquè “volem representar el país amb una candidatura oberta, transversal, i al servei del país”.

El nomenament de Jordà obligarà Pere Aragonès a dur a terme una remodelació del Govern perquè des del 2021 és consellera d'Agricultura. La líder d'ERC marxa a Madrid sota restriccions completes per la sequera, la majoria de les quals són competència de la seva conselleria.

Jordà és llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser alcaldessa de Ripoll (2003-2011) -el mateix poble on ara ha guanyat Aliança Catalana-. Va treballar en la política municipal durant dinou anys, fins que es va acomiadar de l'Ajuntament el 2017.

Des de llavors, ha estat vinculat a la Federació de Municipis de Catalunya i al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). També ha estat vicepresidenta de la Fundació Eduard Soler de Ripoll i presidenta de la Fundació Guifré.

La remodelació del Govern serà la segona que haurà d'emprendre Pere Aragonès des de les eleccions del 2021 després de la sortida de Junts.

➡️ Política

Més notícies: