Pla mig curt d'Àngel Rodríguez Pam, que es toca els cabells, i Irene Montero, mirant totes dues a l'horitzó
POLÍTICA

Un pres que va abusar d'una menor s'acull a la Llei Trans i rep beneficis a la presó

No és l'únic cas i Interior no n'informa

Té 48 anys, de vegades dormia –segons explica El Norte de Castilla- a casa d'una amiga que tenia a Segòvia i aquella amiga seva tenia una filla. La coneixia des que era petita i, segons sembla –i també segons el rotatiu vallisoletà- entre els dos es va entaular una relació. Aquesta relació afectiva va incloure almenys dues relacions sexuals completes consentides per la menor.

Com a resultat, la noia es va quedar embarassada i va donar a llum un fill. La Junta de Castilla y León va declarar mare i fill en situació de desemparament. Al pare, l'havien condemnat a quatre anys de presó, que complia a la segoviana presó de Torredondo, però ja no hi és allà

Per què? Doncs perquè diu que és una dona. Ara està en una presó mixta.

Fotomuntatge amb una presó de fons i el braç d'una activista amb una bandera associada a la comunitat transsexual

Tindrà permisos

Al seu nou centre de reclusió,el reu que ara és rea gaudirà de permisos i altres beneficis penitenciaris. Els tindrà a la seva disposició malgrat no haver completat cap tractament específic per a delinqüents sexuals.

Més casos

El de Segòvia no és el primer cas d'un pres que, a l'empara de la Llei Trans, canvia de gènere i presó. A Astúries, fins a sis reclusos han iniciat els tràmits per canviar-se el gènere registral. Si els completen, poden passar a un mòdul de reclusió femení.

A les Canàries hi ha Jonathan de Jesús Robaina, ara conegut com a Lorena Robaina. El 2018, De Jesús va matar una cosina seva a cops de martell. Un cop morta, la va sodomitzar. Va ser condemnat a 38 anys de presó, però durant el judici es va declarar dona.

De moment, el director de Las Palmas II, la presó mixta en què se suposa que es troba, va dictar una ordre interna perquè tothom es dirigís al reu com a Lorena. L'ara senyora Robaina també ha sol·licitat un trasllat: vol anar a una presó femenina exclusivament. Les autoritats no expliquen a on és ara, però amb la Llei Trans i Irene Montero pel mig, serà fàcil que no ho aconsegueixi.

Mentrestant, l'associació feminista Aliança contra l'esborrat de les dones denuncia que el Ministeri “amaga” informació sobre aquests trasllats. Des de la citada entitat es considera que s'està fent “prevaldre” l'opacitat davant de les llibertats i el dret a la seguretat de les dones recluses.

➡️ Política

Més notícies: