Primer pla de Pedro Sánchez amb cara de dubtes i arquejant les celles
POLÍTICA

El PSOE intenta corregir les seves concessions a Podemos

Els socialistes volen esmenar les conseqüències polítiques de les lleis d'Irene Montero

Si hi ha alguna cosa del que es penedeix el govern de coalició és, segurament, de permetre Podemos aprovar les polèmiques lleis que va impulsar Irene Montero. Evidentment, es va fer amb el beneplàcit de tot el Consell de Ministres. Però les concessions al partit de Pablo Iglesias va tenir certes conseqüències que ara volen corregir. Un exemple és la intenció, tant del PSOE com de Sumar, de no permetre que Irene Montero torni a l'executiu.

La 'Ley Solo sí es sí' va permetre la rebaixa de condemnes a més de mil agressors sexuals (i més de 100 fins i tot van poder sortir de la presó). Una reforma pactada entre PSOE i PP va permetre que, encara que el mal ja estava fet, el problema no anés a més. Després va venir la 'Ley Trans', que ha facilitat a diversos condemnats per abusos o violació demanar el canvi de sexe i així anar-se'n a un mòdul de dones. Però més enllà d'aquests greus problemes, aquestes lleis polèmiques també van generar una divisió en el moviment feminista.

Primer pla de Ione Belarra amb Irene Montero al Congrés dels Diputats

Una part important del feminisme ha carregat durament contra Irene Montero per aquestes dues normatives. El considerat feminisme radical, més proper al PSOE, es va oposar fermament a aquestes polítiques de Podemos. Això va provocar que col·lectius d'aquest moviment arribessin a demanar l'abstenció a les darreres eleccions. I ara, els socialistes volen refer relació amb aquest sector.

Aquesta setmana Pedro Sánchez s'ha reunit amb diverses organitzacions feministes que eren properes al PSOE però que, després de les aprovacions de les lleis d'Irene Montero, s'havien distanciat del partit socialista. Aquests col·lectius mantenien una bona sintonia amb Carmen Calvo. La decisió d'apartar de la primera línia política a la que va ser ministra d'Igualtat abans de Montero va provocar que aquestes organitzacions s'allunyessin de la formació liderada pel president en funcions.

Pedro Sánchez en un acte electoral del PSOE amb rostre de preocupació

Ara, tal com explica el mitjà 'podemita' Diario Red, el PSOE s'ha proposat establir ponts amb aquesta part del feminisme amb què es van trencar els llaços. Les concessions a Podemos per mantenir un equilibri dins del govern va provocar l'erosió de les relacions amb aquestes entitats. I ara, els socialistes volen guarir aquestes ferides.

➡️ Política

Més notícies: