Un agent de Policia Nacional d'esquena
POLÍTICA

Un pres alliberat per la llei 'Solo sí es sí', detingut per intentar violar una dona

L'home va poder sortir de la presó l'abril passat gràcies a la llei impulsada per Irene Montero

Era el temor de molts i s'ha acabat convertint en una (trista) realitat. Després d'alliberar de la presó més de 100 violadors i que més de 1000 agressors sexuals es veiessin beneficiats per la llei del 'Solo sí es sí', ja tenim el primer cas de reincidència. Un home que va sortir de presó gràcies a la legislació promoguda per Irene Montero ha estat detingut per intentar violar una dona a Dos Hermanas.

Així ho ha avançat el Diario de Sevilla. Segons informa aquest mitjà, un home de 58 anys ha estat detingut per intentar violar una dona, a qui va colpejar amb un pal al cap. La víctima, de 50 anys, va tenir la sort de poder escapar i denunciar uns fets que van passar dilluns passat a Dos Hermanas. Quan els agents li van mostrar fotos d'agressors sexuals amb antecedents, la víctima no va tenir cap dubte. El presumpte agressor era Manuel RC, un home que es va beneficiar de la llei 'Solo sí es sí' i que es trobava al carrer des del mes d'abril passat.

L'intent de violació es va produir dilluns a les 7 del matí. La dona es dirigia al seu lloc de feina quan va ser assaltada pel violador. Aquest la va agredir amb un pal i va intentar violar-la sense èxit, ja que la víctima va tenir la sort de poder-se escapar.

Un cop identificat el presumpte agressor, la història agafa una nova dimensió. Aquest home va ser jutjat el 2016 per violar una altra dona que, a més, va perdre un ull per culpa d'aquesta agressió. Va ser condemnat a passar 6 anys a la presó, però la normativa impulsada pel Ministeri d'Igualtat va permetre a Manuel RC demanar una revisió de la seva pena, que es va quedar en poc més de 3 anys. Això va suposar que l'home ara detingut pogués sortir de la presó el 20 d'abril passat, uns mesos abans del que estava previst inicialment.

Ara, quatre mesos després de ser excarcerat, ha estat detingut per intentar violar una altra dona a Dos Hermanas. La policia va seguir els seus passos fins que el van veure sortir amb cotxe de casa de la seva mare amb el maleter preparat per fugir. L'home tenia molta roba, bidons de benzina i fins i tot el pal amb què va intentar agredir la dona.

Més enllà de la violació del 2016, el 2015 ja va ser detingut dues vegades per aquest tipus de delictes. I encara que no va tenir conseqüències penals, la policia ja va advertir un informe sobre el perill de reincidir que tenia el subjecte en qüestió. Afortunadament, aquesta vegada la víctima d'aquest agressor reincident va poder escapar, però la història posa en relleu el perill que suposa per a la societat la llei d'Irene Montero.

➡️ Política

Més notícies: