Foto del president de la Federació espanyola de futbol Luis Rubiales somrient i mirant a càmera
POLÍTICA

El nou deliri processista: el cas Rubiales 'se soluciona amb la independència'

La complicitat de la Federació Catalana de Futbol els retrata

Els processistes ho tenen clar, el cas Rubiales se soluciona amb la independència. Així ho ha expressat un dels seus tòtems, Josep Costa, en un tweet on proposa que la federació catalana i els clubs catalans es donin de baixa. Vaja, que això del masclisme és cosa dels espanyols i a Catalunya, és clar, no hi tindria cabuda.

Costa oblida que la Federació Catalana de Futbol amb el seu president Joan Soteras al capdavant ha donat suport a Luis Rubiales. I que molts clubs com l'Espanyol i el Barcelona s'han posat de perfil davant l'escàndol. De fet, la federació catalana ja porta una mica d'avantatge a l'espanyola en això dels embolics per masclisme.

Escàndol de masclisme a la Federació Catalana de Futbol

L'abril del 2022, l'exdirectiva Paquita Linares va trencar el seu silenci sobre el presumpte assetjament patit durant la seva etapa a la federació catalana. Va assegurar haver-se sentit “assetjada pel fet de ser dona” i va denunciar “assetjament i maltractament psicològic”.

Segons el relat, l'infern va començar amb l'entrada de la directiva de Joan Soteras, actual president de la Federació Catalana de Futbol. Entre altres coses, Linares va assegurar que la mà dreta de Soteras li va dir una vegada “avui véns molt marcona, quin vestit que portes”, i li va tirar dos petons amb la mà. També va afirmar que controlaven el telèfon, en un comportament clarament masclista.

El candidat a la presidència de la federació catalana Juanjo Isern va acusar Soteras de “masclista, racista i feixista”, però no va servir de res. El febrer d'aquest any va guanyar folgadament les eleccions revalidant així la seva presidència fins al 2026. Una cosa incomprensible tenint en compte la suposada supremacia moral del futbol català.

Josep Costa surt escaldat

El futbol català no és ni pitjor ni millor que l'espanyol, com demostren els antecedents dels seus dirigents. Però el relat processista pot amb tot. I aquests dies s'ha difós la idea supremacista que Luis Rubiales és un producte típicament espanyol, oposat a la Catalunya moderna i avançada.

És clar que no tots s'empassen la medicina, i el mateix Josep Costa ha acabat sortint escaldat amb el seu tuit. Molts li recorden la complicitat de la federació catalana i el silenci dels clubs catalans. Hi ha també qui li recorda altres escàndols de masclisme protagonitzats per polítics processistes.

Captura de diversos tweets criticant la Federació Catalana de Futbol i el Barça per la seva posició en el cas Rubiales

Com el comentari de Josep Lluís Salvadó (ERC), exsecretari d'Hisenda al Govern indepe de la Generalitat, quan buscaven una dona per a Ensenyament. “A la que tingui els pits més grossos li dónes i ja està”. O Francesc de Dalmases (Junts), l'esbirro de Laura Borràs que va intimidar una periodista i va ser acusat per altres dones.

Tot plegat sembla més propi dels Rubiales espanyols de torn que de l'immaculat gen català.

➡️ Política

Més notícies: