Primer pla de Girogia Meloni somrient lleugerament
POLÍTICA

Giorgia Meloni ja supera a Pedro Sánchez

Itàlia lidera el pla de recuperació de la Comissió Europea

L'esquerra woke ha basat la seva estratègia de la por a l'extrema dreta en la idea de que aquests partits no saben governar. L'ascens al poder de Giorgia Meloni ha ajudat a trencar amb aquest mite. De fet, el govern italià encapçalat pel partit de Meloni, Fratelli d'Itàlia, va al capdavant de la recuperació postpandèmia.

Fa temps que Pedro Sánchez apunta el mèrit de liderar el Pla de Recuperació de la Unió Europea. Però segons la Comissió Europea i les principals agències de qualificació de risc, Itàlia ha pres la davantera en la gestió i l'execució dels fons europeus de recuperació.

El Govern italià, qualificat d'“ultradreta” pels terminals mediàtics esquerrans, treu pit pels seus èxits. Itàlia té un paper preeminent al món, a l'OTAN i al Consell Europeu. A més, Meloni ha aconseguit abaixar el deute i el país ha batut rècords d'ocupació i creixement.

Itàlia, millor gestió dels fons

El relat del Govern de Pedro Sánchez contrasta amb els últims informes de la Comissió Europea, que situen Espanya a la cua dels fons. Mentre que la Itàlia de Giorgia Meloni ja ha demanat 122.602 milions en préstecs, Espanya continua negociant amb Brussel·les sobre els préstecs i el pla de recuperació.

Pla mitjà de Pedro Sánchez i Georgia Meloni donant-se la mà

Espanya va rebre el tercer pagament, consistent en 6.000 milions, el 31 de març. La Comissió va ajornar llavors el pagament a Itàlia perquè quedaven “alguns serrells pendents”. Però el 28 de juliol l'organisme va aprovar la tercera remesa per als italians, en espera de rebre'n una part al quart pagament.

Amb la petició del primer, segon i tercer pagament, i pendents de la cambra, el Govern Meloni es proposa convertir Itàlia en motor de la nova Unió Europea. El seu creixement contrasta amb l'estancament al cor europeu. Espanya, que veu com s'allunyen els italians, veu la seva economia amenaçada pel buit de poder actual.

Meloni lidera el reformisme europeu

Recentment, el Govern Meloni va enviar una proposta a la Comissió Europea per modificar el pla de recuperació. En concret, va demanar revisar 144 inversions i reformes en àmbits com ara la transformació digital, la sostenibilitat, el sistema sanitari o la inclusió social. L'objectiu és millorar l'eficiència per enfortir l'economia.

Meloni també va proposar de millorar el full de ruta de la Comissió Europea per acabar amb la dependència energètica. La primera ministra va posar damunt la taula solucions perquè la UE no depengui de Rússia. El pla reformista italià té com a eixos principals l'equilibri entre el creixement econòmic i la reducció de la inflació.

El lideratge de Giorgia Meloni a les reformes econòmiques coincideix amb la seva ascendència en altres reptes com el migratori. La primera ministra italiana es perfila com la principal líder europea, davant de l'ocàs d'altres dirigents com Pedro Sánchez o Emmanuel Macron.

➡️ Política

Més notícies: