Primer pla de Carles Puigdemont enfadat
POLÍTICA

La premsa subvencionada per ERC pressiona Puigdemont

Augmenta la pressió a Junts perquè voti a favor de la investidura de Pedro Sánchez

Esquerra té un clar objectiu, que no és cap altre que facilitar la investidura de Pedro Sánchez i evitar una repetició electoral. Però, perquè els seus somnis siguin una realitat, ERC necessita que Junts també doni suport al candidat socialista. Cosa que, per ara, no és gens clara. És per això que els republicans han posat tota la seva maquinària en marxa per convèncer els de Puigdemont.

Fa uns dies, sortia publicada la llista de les noves subvencions que el Govern d'ERC havia donat a diversos mitjans de comunicació . Els més beneficiats van ser La Vanguardia, el diari Ara i Nació Digital. Casualitats de la vida, en els darrers dies aquestes tres capçaleres han apostat per la mateixa línia editorial. Que no és cap altra que pressionar Junts i Puigdemont perquè faciliti a Pedro Sánchez ser el pròxim president del govern.

Que a ERC no li interessa tornar a les urnes, és més que evident. En les darreres dues cites electorals va perdre 300.000 i 400.000 vots respectivament. A més, si Junts força noves eleccions pot capitalitzar una part del vot independentista, cosa que perjudicaria encara més una Esquerra en caiguda lliure.

El secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez, intervé en l'acte d'inici de la campanya, al Pavelló de Convencions de la Casa de Camp de Madrid, el 6 de juliol del 2023, a Madrid

D'aquesta manera, la premsa afí al Govern i a Esquerra ha volgut donar una empenta al 'pressing Junts' que estem veient els últims dies. El diari ARA ha estat el més descarat, que aquest diumenge obria el seu diari amb el titular “L'empresariat independentista insta Junts a aprofitar una «oportunitat d'or»”. A les pàgines interiors parlaven d'empresaris així en general, sense concretar ni donar noms.

També NacióDigital, amb un article d'opinió del subdirector Ferran Casas, va apostar per la pressió a Puigdemont. Opina que la repetició electoral “concediria una altra oportunitat a l'extrema dreta”. I recorda que hi ha dirigents i quadres de Junts que aposten pel pragmatisme i volen “passar pàgina de la retòrica”.

També La Vanguardia té com a aposta una entesa entre el PSOE i Carles Puigdemont. En una entrevista a El Español, el director del centenari diari català, Jordi Juan, afirma que “La Vanguardia té una gran responsabilitat”. I parla de ser “conscients de la nostra missió” quan és preguntat per si farà de mediador entre socialistes i juntaires.

És evident que una part de l'establishment català no vol ni sentir a parlar de repetició d'eleccions i farà el que estigui a les mans per evitar-ho. I això, ara mateix, passa per pressionar Junts perquè faci president Pedro Sánchez. Veurem si la darrera decisió de VOX de facilitar la investidura a Feijóo sense concessions canvia les coses també en el pla mediàtic.

➡️ Política

Més notícies: