Imatge del periodista de Catalunya Ràdio, Kilian Sebrià, en un muntatge amb els estudis de la cadena
POLÍTICA

La premsa processista minimitza una inversió de Seat de 300 milions

Una manifestació de centenars de persones a la Comunitat Valenciana obre els informatius

Veure per creure. Catalunya Ràdio obria aquest dilluns el seu informatiu nocturn, el 'Catalunya nit ' dedicant més de 10 minuts a una concentració a Borriana, a la Comunitat Valenciana. Centenars de persones es van manifestar contra el govern local de PP i Vox per treure revistes en català i anul·lar-ne la subscripció de la biblioteca local. L'espai, conduït per Kilian Sebrià -amic de Puigdemont- va contactar en directe amb un corresponsal i va entrevistar un escriptor local durant més de 10 minuts. 

Tot això el mateix dia que Seat anunciava una inversió de 300 milions per construir una planta d'acoblament de cel·les de bateries a Martorell. Gràcies a l'aposta de la companyia alemanya es crearan 400 llocs de treball directes i 100 indirectes més. És una gran notícia per a Catalunya: consolida la presència de Seat a Martorell i minimitza la pèrdua de llocs de treball de l'empresa automobilística.

"Catalunya torna a ser una potència industrial", manifestava el president Pere Aragonès després de saber-se la inversió de Seat. Era, sens dubte, la notícia del dia més enllà de les informacions electorals. Doncs per a part de la premsa processista -aquells mitjans públics i privats afins a ERC i Junts- no va ser considerada com una bona nova digna d'obrir les capçaleres.

Ja és habitual que Kilian Sebrià prioritzi notícies relacionades amb el processisme en detriment d'altres que afecten la majoria de catalans. De fet, la direcció de Catalunya Ràdio ha decidit rellevar-lo com a conductor de l'informatiu nocturn. Sebrià va rebre el suport de persones molt properes a Carles Puigdemont.

Va ser la segona notícia del 'Catalunya nit' -quinze minuts després-, mentre que Jordi Basté aquest dimarts també ha escollit emfatitzar abans la concentració de Borriana que la inversió de Seat. Als mitjans digitals processistes, la inversió de Seat va passar com una informació de segona. La portada del diari El Punt d'aquest dimarts, per exemple, ni esmenta els 300 milions, mentre que Burriana és la notícia més destacada.

Val a dir que a l'informatiu de TV3 del migdia de dilluns la inversió de Seat sí que va ser més rellevant. Només el CIS de Tezanos i els problemes de Correus en el vot per correu van passar per davant.

➡️ Política

Més notícies: