Un policia antiavalots amb la cara pixelada reté un manifestant davant de la seu del PSOE al carrer Ferraz de Madrid
POLÍTICA

La premsa independentista es recrea amb les càrregues policials a Ferraz

El món al revés: els digitals catalans que defensen ara càrregues policials


Sorpreses que dona la vida. Aquest matí els mitjans digitals independentistes s'alegraven de les càrregues policials d'ahir a la nit al carrer Ferraz. La protesta a la seu del PSOE va acabar amb la Policia Nacional dispersant els assistents a cops i amb gasos lacrimògens, cosa que sembla que ha agradat a alguns mitjans catalans.

A les últimes hores han compartit tots els vídeos possibles i no han dubtat a catalogar d'"ultres" i d'"extrema dreta" als manifestants. Les imatges ja les ha vist tothom. El més curiós del cas és que, tant El Món, com El Nacional i Nació Digital, han volgut fer de l'anècdota la notícia.

"Les reaccions més surrealistes dels ultres a Ferraz" és la segona notícia de Nació Digital. "Piolines: ultres insultant policies espanyols" és la cinquena del Món, en una clara demostració que hi ha càrregues policials que sí que agraden. Les imatges des de Catalunya del que ha passat a Ferraz queden lluny, però una determinada premsa catalana les ha convertit en el més destacat del dia. Ho fan, potser, per contrarestar l'imminent pacte entre Puigdemont i Pedro Sánchez.

Cal no oblidar que la premsa independentista fa temps que va decidir ser part i prendre partit. Un exemple clar és la notícia de La República, mitjà del militant d'ERC Joan Puig. "El PP enfadat perquè ha provat la seva pròpia medicina, diu que la policia tracta els manifestants de la seu del PSOE 'com si fossin CDR', diu el titular.

Sembla que ara determinats mitjans aplaudeixen l'actuació policial, quan avui encara els assenyalen pel que ha passat a Catalunya en protestes com les d'Urquinaona. De moment, els servirà com a argument per justificar l'acord de Junts i PSOE, encara que Vilaweb, fent gala de la seva llibertat -sense cap ironia- ja demana que no hi hagi investidura.

Titulars de diaris parlant de les càrregues policials del 6 de novembre a Madrid

La premsa de Madrid, un altre discurs

Si un llegeix aquest dimarts diaris com ABC, El Mundo o fins i tot El País, no troba informacions similars a la premsa independentista. La premsa de Madrid parla de la protesta, també de les càrregues, però centra el focus en la xifra d'assistents o en els partits que donen suport a la concentració. El mateix diari El País, proper al PSOE, evita parlar de les càrregues policials al titular i centra la seva crònica en els fets a diverses ciutats d'Espanya.

ABC titula pels assistents i només El Mundo parla de les càrregues, però sense caure en les anècdotes o vídeos concrets. Només Àngels Barceló a la Cadena SER creu que és "molt perillós el que està fent la ultradreta: esvalotar el carrer".

➡️ Política

Més notícies: