Primer pla de Gabriel Rufián
POLÍTICA

Gabriel Rufián es mofa dels ferits a la manifestació a la seu del PSOE

Allau de crítiques al diputat d'ERC al Congrés per les seves paraules


Gabriel Rufián sempre aprofita qualsevol situació per cridar l'atenció a les seves xarxes socials. Bé, sempre no. Després del doble desastre electoral que va patir -tant a les municipals a Santa Coloma com a les generals-, va estar diversos dies i setmanes mantenint un perfil baix. Però ara, amb el pacte entre ERC i el PSOE acabat de firmar, el diputat republicà ha tornat a treure la seva altra cara.

I ho ha fet arran de les protestes que hi va haver aquest dilluns davant de la seu socialista de Madrid. Unes protestes que van acabar amb càrregues policials, diversos ferits i fins i tot tres detinguts. Mentre el seu partit exigeix l'amnistia perquè tot el que van fer el 2017 quedi en l'oblit, Rufián aprofita per riure's dels manifestants que ahir van ser ferits a les càrregues policials que hi va haver a Ferraz.

El diputat d'ERC, que en l'última legislatura va cobrar més de 85.000 euros anuals, va escriure al compte d'X el següent. “Acaben de tirar-nos eeeeh gasos lacrimògens… la policia… per putodefensar Espanya”. Cayetano Bosco-Jimeno Ortega Beltrán de la Vega i Brianda. Ferraz, Madrid, 2023”. Unes provocatives paraules que, com sol succeir, no van trigar a generar les crítiques de molts usuaris. Uns usuaris -tant independentistes com constitucionalistes- que van carregar durament contra ell.

"On vas estar durant les càrregues de l'1 d'octubre?", es preguntava un. “'En 18 mesos ehhh deixaré el meu escó ehhh per tornar a la República Catalana', tu el 2015”, li retreia una altra. “Normal que riguis, a tu els de l'1-O et va agafar berenant” o “hi havia molta gent que demà matina per pagar-te el sou” van ser algunes de les respostes que va rebre Gabriel Rufián a la seva provocativa publicació.

Més enllà de retreure-li l'elevat sou públic que percep de l'estat que suposadament l'oprimeix i la seva famosa frase del 2015 sobre deixar el seu escó al Congrés al cap de 18 mesos, també hi va haver altres retrets. Un exemple és que molts usuaris li van recordar el mal tràngol que va haver de passar a les manifestacions a Barcelona després de la sentència contra els líders del procés. Gabriel Rufián va voler capitalitzar el descontentament del moviment independentista, però els manifestants el van fer fora de la protesta a crit de "fora botifler".

➡️ Política

Més notícies: