Captura de pantalla de Twitter

POLÍTICA

Els pregunten si acollirien immigrants a casa seva, i la resposta es fa viral

El vídeo porta milers de reproduccions i comentaris, criticant la hipocresia dels progres

El reporter del canal de Youtube RescueYou va sortir al carrer per preguntar a la gent si acolliria immigrants il·legals a casa seva. Victòria i Anna opinen que “cal acollir els immigrants perquè som humans i no es pot expulsar directament”. A la pregunta de si serien capaços d'acollir immigrants il·legals a casa seva, es tanquen en banda i argumenten que “no visc sola ni tinc estabilitat econòmica”.

Aquest vídeo s'ha fet viral i acumula milers de visites i comentaris, com ara “la ideologia és molt bonica fins que et toca patir-lo a tu”. “Ficar-los al país sense control sí, però ficar-los a casa teva no”, comenten, “se us veu el plomall”. Es tracta d'“hipocresia nivell progre”, diuen els internautes, i entre els comentaris en destaca un que diu “què solidàries són les persones quan la causa és aliena”.

“Refugiu Welcome, però a casa d'un altre”, apunta algú, “superioritat moral per acollir-los però el·lusió de responsabilitat per ajudar-los”. Molts opinen que “ser progre és viure eternament instaurat a la hipocresia i la contradicció”, i critiquen la “falsetat” de les entrevistades. Encara que també n'hi ha que les defensa, dient que una cosa és l'empatia i d'altres carregar amb una responsabilitat que no els correspon.

Crisi migratòria a Espanya

Es repeteix el mateix patró amb altres entrevistades, que opinen que “no cal expulsar els immigrants perquè tots tenim dret a una segona oportunitat”. En el moment que els proposen acollir immigrants a casa seva, diuen que “no” perquè això és una mica més personal. “Una cosa és acceptar que entrin al país, però tan bon punt cadascú es busqui la vida com pugui”, afirma una.

Espanya va rebre l'any passat més de 50.000 immigrants il·legals, cosa que va suposar un 82% més que el 2022. El Govern reconeix ja que la immigració irregular és una de les principals preocupacions del país, i alhora avança cap a la regularització de 500.000 immigrants il·legals . A això s'hi afegeix un problema d'inseguretat creixent, encara que l'esquerra nega aquest problema i segueix amb el mantra de "volem acollir".

➡️ Política

Més notícies: