La tertuliana, Pilar Rahola, a 8tv
POLÍTICA

Pilar Rahola es converteix en la riota de les xarxes després del que va dir fa un any

Les xarxes recuperen un missatge de la desapareguda 8TV sobre unes prediccions polítiques de Pilar Rahola

Fa un any, Pilar Rahola va exercir la futurologia. Com que el futur sempre ve, es pot comprovar si s'ha predit bé o no. Rahola sembla que no: va fer tres prediccions que han sortit geomètricament al revés.

Els riscos de la vidència

L'àmbit de la comunicació i dels presumptament lúcids es presta a les prediccions. Cosa que, com s'ha assenyalat moltes vegades, és millor no fer. El futur és massa incert i el més segur és que et guanyis el descrèdit

Però a Pilar Rahola, mascaró de proa del processisme mediàtic, això no l'acovardeix. Però les xarxes socials deixen registre de tot i, a més, tenen bona memòria. Algun s'havia de recordar aquest missatge de l'extinta 8TV i de les tres prediccions que va fer Rahola:

La simetria invertida entre la realitat i les prediccions ha estat massa perfecta perquè els usuaris no s'hagin burlat de Rahola. Literalment, ha passat tot el contrari. Puigdemont té l'amnistia en marxa, Aragonès n'és president i Sánchez també.

“0 de 3 no està tan malament”

Cada usuari semblava competir en subtilesa per riure's de les prediccions. “Oracle”, li deien, i també “la bruixa Rahola”. Alguns arrissaven el ris per referir-se a 8TV, la desaparició del qual no entrava en les prediccions de Rahola: "8TV continuarà sent la tele de referència".

“Llegir la mà dels independentistes pot ser més pràctic”, deia un altre. En qualsevol cas, plou sobre mullat. La desconfiança envers els mitjans catalans i la seva capacitat d'interpretar la realitat és cada vegada més gran.

El que és segur és que la famosa periodista continuarà operant amb la contundència i la seguretat que el caracteritzen. Mentre TV3 continuï amb la seva política informativa sembla clar que Rahola continuarà sent el plat fort del processisme mediàtic. Les xarxes estaran atentes a les seves prediccions sobre el 2024.