Xavier Trias en un acte electoral el 25 de maig de 2023
POLÍTICA

Junts ensenya l'estelada que Trias amaga minuts abans

Xavier Trias vol una Barcelona capital de la catalanitat

Junts per Catalunya ha celebrat aquest dijous el seu acte central de campanya per a les eleccions municipals. El partit de les dues ànimes (Trias i Borràs) se la juga aquest diumenge. La seva aspiració és superar ERC en regidors i la seva gran carta electoral és Barcelona. Les aspiracions dels de Puigdemont a l'àrea metropolitana són mínimes, menys a la capital.

I tot i que als militants de Junts (els mateixos que van votar per sortir del Govern) no els agrada, la campanya a Barcelona ha amagat l'estelada. Xavier Trias ha preparat un discurs buscant la centralitat i ha omplert la seva llista de membres de l'antiga Convergència.

Malgrat això, Junts va escollir Vic com a seu del seu acte central. El partit té majoria absoluta a l'ajuntament i vol revalidar-la ara sense Anna Erra. Han estat diversos els pesos pesants de Junts que han intervingut aquest dijous en el seu míting. Un d'ells va ser Xavier Trias, en format vídeo, que va tornar a deixar l'estelada en un calaix.

Trias va passar d'anar a Vic i va gravar un missatge on reivindicava Barcelona com a capital de la “catalanitat”. Ni república ni octubre ni rastre del discurs més trencador. Trias aspira a guanyar i, de passada, a fer un cop d'estat dins de Junts per Catalunya a favor del sector menys independentista.

Sense Trias, apareix el Junts més 'indepe'

La compareixença de Trias ha estat de curta durada i aquest dijous ha estat el dia del sector Borràs. La presidenta del partit va carregar contra el Govern de Pere Aragonès, mentre que Toni Castellà, l'ex d'Unió i ara a Demòcrates, tornava a reivindicar l'1 d'octubre i fins i tot recordava Junts pel Sí: “Som els únics que som insubordinables i lleials a l'1-0" Ja ho veieu, Trias tindrà feina encara per acabar l'ànima de la rauxa de Junts i que encara governa el seu partit.