Primer pla de Dolors Montserrat somrient lleugerament, mirant de banda i alçant el seu dit índex
POLÍTICA

El PP guanya les eleccions europees i el processisme s'enfonsa segons els sondejos

Alvise Pérez, amb el seu Se Acabó La Fiesta, entraria amb entre 2 i 3 escons

El PP guanyaria les eleccions europees segons el sondeig publicat per TV3. Els populars aconseguirien entre 21 i 23 escons davant del PSOE, que quedaria en segona posició amb 20-22 escons.

Per darrere quedaria Vox, sent la tercera força amb 6-7 eurodiputats. Sumar quedaria en quarta posició amb 3-4 escons, per davant de Podemos (2-3), Ara Repúbliques (és a dir, ERC+Bildu+BNG, amb 2-3) i Se Acabó La Fiesta d'Alvise Pérez (2-3). Junts i CEUS (la coalició del PNB amb Coalició Canària) es quedarien amb un sol eurodiputat. Ciutadans no aconseguiria representació segons aquest sondeig.

Sondeig TV3

PartitEscons
PP21-23
PSOE20-22
Vox6-7
Sumar3-4
Podemos2-3
Ara Repúbliques2-3
Se Acabó la Fiesta2-3
Junts1
CEUS 1

A Catalunya, el PP podria superar Junts

Segons el sondeig de TV3, a Catalunya el vencedor seria el PSC amb el 31,2% dels vots. ERC quedaria en segona posició amb un 13,2%. I completaria el podi el PP, que amb un 12,7% dels vots superaria Junts (12,5%). Per darrere quedarien Vox (6,8%), Sumar (6,2%), Podem (5,8%) i S'ha acabat la Festa (2,7%).

D'aquesta manera, es confirmaria una altra patacada dels partits processistes, ERC i Junts, ni un mes després de perdre la majoria independentista al Parlament després de les eleccions catalanes del 12 de maig. Un altre cop, l'abstencionisme indepe ha tornat a castigar els seus representants polítics que, ni junts, s'aproparien a un PSC que continua sent la força majoritària a Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: