Muntatge de fotos d'Alberto Núñez Feijóo amb el logotip del Partit Popular de fons
POLÍTICA

El PP diu que 'el castellà és de tots a Catalunya'

Acusen els independentistes de doble vara de medir amb les llengües

L'ús de les llengües cooficials al Congrés dels Diputats ha generat avui un debat intens entre els grups parlamentaris. En el seu ús de la paraula, el diputat del PP Borja Sémper ha dit que igual que el català, “el castellà és de tothom a Catalunya”.

Sémper ha recordat que “a Espanya hi ha llocs on els qui no parlen les llengües cooficials són exclosos”. En el cas català, ha dit que “a Catalunya el que està amenaçat és la llibertat de moltes famílies que volen matricular els seus fills en la llengua materna a les escoles catalanes, i no poden”. Ha acusat directament com a responsable “les polítiques lingüístiques del nacionalisme”.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

"Vostès vénen aquí demanant diversitat i llibertat quan al seu propi territori no les ofereixen als seus ciutadans", ha afegit. Sémper s'ha dirigit així a Gabriel Rufián: “És clar que el català és de tots, però el castellà no és de tots a Catalunya?”.

Borja Sémper parla de 'teatre'

Borja Sémper ha acusat els socialistes de votar avui l'ús de les llengües regionals encara que no hi creuen. Es tracta, ha dit, d'un “pagament” dels socialistes als independentistes a canvi dels vots per a la investidura. "Això no té sentit polític, i vostès i els seus socis ho sabem", ha dit del representant popular.

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, i la presidenta del Congrés, Francina Armengol, es donen la mà durant la Sessió Constitutiva de la XV Legislatura al Congrés dels Diputats

Borja Sémper ha utilitzat el basc en un moment de la seva intervenció. Amb això, ha dit, “he volgut demostrar el que ja es podia fer abans en aquesta cambra, que és parlar un moment en una llengua regional i a continuació traduir-ho”. Per això ha considerat això d'avui “un teatre del qual no participarem”.

Rufián aplaudeix el PP

Gabriel Rufián ha aplaudit Sémper i li ha dit: “Tant de bo la dreta espanyola s'assemblés més a vostè que a Ayuso, però lamentablement és al revés. M'ha sorprès i agradat que parli en eusquera, però fixi's que els seus socis se n'han anat”.

Es referia als 33 diputats de Vox, que han abandonat l'hemicicle després d'un matx amb la presidenta de la cambra, Francina Armengol. Santiago Abascal ha acusat el PSOE de saltar-se la llei per acontentar els seus potencials socis. Ha advertit del “nou cop” que preparen des de la Moncloa.

➡️ Política

Més notícies: