Primer pla de Xavier Albiol saludant a la càmera
POLÍTICA

Albiol 'superstar'

Xavier García Albiol arrasa i recupera Badalona

Albiol torna a arrasar a Badalona. Amb les primeres dades escrutades, els resultats són més que clars: el PP obté 18 regidors i Albiol tornarà a ser l'alcalde de Badalona. 

Xavier Albiol, després de quatre anys a l'oposició, torna a l'alcaldia després que el 2019 es dugués a terme un pacte sense precedents entre totes les forces anti-Albiol a Badalona. 

Amb el 50% dels vots escrutats, els populars passarien d'11 a 18 regidors, 4 per sobre de la majoria absoluta, que se situa en els 14 regidors. D'altra banda, el PSC tindria 4 representants, enfront dels 6 que tenia actualment. ERC també baixa i passa de 3 a 2, En comú Podem es mantindria en els 2 regidors i Guanyem Badalona passa de 4 a 1 regidors. Junts, per la seva banda, quedaria fora de l'ajuntament.

En comparació amb fa quatre anys, el PP també milloraria els resultats en vots absoluts, passant del 37,58% al 55,85%.

El PP arrasa a Badalona

Els resultats del PP a Badalona aquest 28-M serien els millors de la història del partit a la ciutat, que es va representar per primera vegada el 1991, quan va entrar amb un regidor. Era, de fet, el mateix Xavier Garcia Albiol, que també es presentava com a cap de llista per primera vegada.