Primer pla de Salvador Illa del PSC i Kenneth Martínez, alcaldable del PSC per El Vendrell
POLÍTICA

El PSC guanya de carrer a Tarragona i VOX supera Junts

Amb les primeres dades, la victòria socialista és indiscutible

El PSC recuperarà l'alcaldia de Tarragona després de quatre anys de Pau Ricomà d'ERC. Amb els resultats gairebé definitius, la victòria socialista és incontestable: 9 regidors de 27 i traient 3 regidors a ERC, que es queda amb 6.

L'aposta del PP a Tarragona amb Maria Mercè Martorell donaria els seus fruits i els populars en traurien 4 regidors, doblant resultats. Qui entra amb molta força a l'Ajuntament de Tarragona és VOX, que trauria també 3 regidors, superant Junts per Catalunya, que calca resultats amb 3.

Els últims en entrar serien els Comuns, amb 2 regidors, mentre que la CUP es quedaria fora del consistori per molt pocs vots.

L'Ajuntament de Tarragona compta amb 27 regidors, de manera que la majoria absoluta se situa en 14. No hi ha alternativa possible a Rubén Viñuales, que podria pactar diverses bandes o governar en solitari. ERC, Junts i els Comuns sumarien 11 regidors, molt lluny de la majoria. La irrupció de VOX amb 3 regidors deixa un ajuntament molt diferent del que es coneixia.