Els Mossos vigilen l'accés a la rave d'Ivars d'Urgell el juny de 2023
POLÍTICA

Catalunya, el paradís de les raves

Els sindicats de Mossos USPAC encenen totes les alarmes

L'arribada al poder de Giorgia Meloni a Itàlia va posar fre a la immensa quantitat de raves que se succeïen al país, i moltes d'elles s'han traslladat a Catalunya, on s'han anat succeint des de fa mesos.

L'última a Ivars de la Noguera, a Lleida. Aquest matí, 7 de juny, la festa continua des de diumenge, sense que els Mossos d'Esquadra facin poc més que vigilar els accessos i realitzar proves d'alcoholèmia. I no només això, sinó que fins i tot han hagut de patir la baixar de cinc agents per a un camió que anava a la rave i va embestir un cotxe en el punt de control policial, freint diversos dels agents de policia.

Quan els Mossos van intentar detenir els responsables de l'atropellament, es van topar amb la gent de la rave que els va començar a llançar ampolles i pedres, diuen. “Ens preocupa la quantitat de raves que hi ha i les que vindran. Si queden impunes, si no es recullen sancions administratives, Catalunya es convertirà en la comunitat de les rave”, ha explicat Alberto Palacios, del sindicat USPAC de Mossos, a La Sexta.

La legislació a Catalunya és tan laxa que els participants de les rave no es preocupen de ser multats. Saben que no els passarà res. I no només això, en l'actual d'Ivars d'Urgell, els agricultors de la zona lamenten els danys als seus arbres i camps. L'alcalde, Josep Magrí, ha assegurat que estan “desemparats”.

És per això que un altre sindicat dels Mossos SICME, que agrupa els alts comandaments, ha demanat explicacions a la Conselleria d'Interior de la Generalitat. Afirmen que Catalunya “no es pot convertir en un paradís per a aquestes activitats il·legals”. També demanen fermesa i mà dura: “Cal enviar un missatge clar als organitzadors d'aquestes festes que aquí no tot està permès”,

De moment, la Generalitat no té previst iniciar cap desallotjament i només preveu controlar l'accés per evitar que s'hi sumin més persones.