Primer pla d'Alejandro Fernández del PP català
POLÍTICA

El PP català esclata contra la tàctica de Feijóo

Veus del partit a Catalunya adverteixen dels perills que comporta l'estratègia de Gènova

El PP busca a la desesperada els 4 vots que li falten perquè Alberto Núñez Feijóo pugui ser proclamat president el proper 26 i 27 de setembre. El líder dels populars ha optat per una estratègia clara i agressiva: des de donar concessions al PNB fins a parlar amb Junts i ERC, passant per donar la mà al PSOE. La tàctica de Gènova és molt semblant al 'sanchisme' que tant volien derogar durant la campanya. I això ja li està generant les primeres guerres internes.

La setmana que ve, el líder popular es reunirà amb ERC i Junts. “Més enllà de les accions de quatre, cinc o deu persones, representen un partit del qual la tradició i legalitat no està en dubte”, va arribar a dir González Pons per justificar aquest moviment. Un moviment que el PP català veu amb mals ulls. De fet, no han tingut cap objecció a assenyalar públicament els perills de l'estratègia traçada per Alberto Núñez Feijóo.

“S'acosten moviments (i fotos) que destruiran la reputació de qui els impulsi”, advertia Alejandro Fernández des del seu compte a X. “Perquè no hi ha res més valuós que ser coherent amb el teu passat, els teus principis i les teves opinions”, rematava el líder dels populars al Parlament de Catalunya.

No és la primera vegada que Alejandro Fernández posa en alerta el seu partit pel que fa a l'estratègia d'acostar-se a les formacions processistes. “No som als 90. Qualsevol flirteig amb el nacionalisme només conduirà a la malenconia perquè ells són pur procés”, assenyalava fa tot just una setmana.

Alejandro Fernández no està sol en aquesta trinxera. Dins del PP català hi ha altres veus que van en la mateixa direcció que el diputat popular al Parlament. Es tracta, per exemple, de Nacho Martín Blanco, flamant diputat del PP per Barcelona al Congrés, que no seria precisament de la mateixa corda que Fernández. L'ex de Ciutadans va afirmar que “és difícil mantenir un diàleg amb qui ha decidit volar tots els ponts”, acusant Junts de menysprear “sistemàticament la Constitució”.

El PP aposta per 'parlar' i no 'negociar'

Des del mateix PP han volgut matisar les paraules de González Pons i la tàctica d'Alberto Núñez Feijóo. Santi Rodríguez, secretari general del partit a Catalunya va justificar que “és lògic que parlem amb els grups per saber-ne la posició, però no volem negociar amb Junts, només parlar”.

Des de Gènova apunten a la mateixa direcció. Asseguren que es reuniran amb Junts per evidenciar que el PP és un partit obert i que, malgrat escoltar les seves demandes, ells no cedeixen davant dels xantatges que planegen els processistes, a diferència de Pedro Sánchez.

➡️ Política

Més notícies: