Primer pla de Sílvia Orriols somrient lleugerament amb la boca tancada
POLÍTICA

La cultura subvencionada catalana també boicoteja Sílvia Orriols i Ripoll

El Festival de Música Antiga dels Pirineus es fica en política per desacreditar la líder d'Aliança Catalana

Nova polèmica al voltant de Sílvia Orriols. L'alcaldessa de Ripoll no fa ni tres mesos que ostenta el càrrec i ja ha hagut de bregar amb gairebé tot. La Comissió de Festes va dimitir en bloc només iniciar el seu mandat, el Govern ha demanat que la facin fora amb una moció de censura, ha rebut crítiques fins i tot de Puigdemont... I ara, qui s'ha sumat al linxament i boicot a l'alcaldessa de Ripoll ha estat la cultura subvencionada.

Concretament, el Festival de Música Antiga dels Pirineus ha decidit “castigar” Sílvia Orriols anunciant que abandona Ripoll. El motiu que han esgrimit ha estat que les polítiques de lʻAjuntament d'aquesta localitat "no són compatibles amb els valors que promou el festival". Encara que vulguin boicotejar la líder d'Aliança Catalana, el que fa aquest festival és castigar i boicotejar els mateixos ciutadans de Ripoll. Es veu que a Catalunya es defensa el dret a decidir, sempre que decideixin allò que els processistes volen.

El Festival de Música Antiga dels Pirineus, com la immensa majoria dels festivals que es fan a Catalunya, sobreviuen gràcies als diners públics. “Els 3000 euros anuals” en subvencions que va atorgar “l'anterior govern” de Ripoll “sí que els heu agafat”, denunciava la mateixa Sílvia Orriols al seu compte de X.

De fet, aquest esdeveniment no només viu dels diners públics dels ripollesos als quals ara han decidit deixar sense concerts. I és que la decisió de deixar Ripoll s'entén molt millor en veure el llistat de patrocinadors que té aquest festival. Departament de Cultura, Diputació de Lleida, Diputació de Girona o Departament d'Igualtat i Feminismes en són només alguns. Tots tenen en comú una cosa: que ara mateix depenen d'Esquerra Republicana de Catalunya.

També trobem mitjans públics com Televisió de Catalunya o mitjans ultrasubvencionats com Núvol, que forma part del Diari Ara, molt proper a ERC.

La CUP intenta treure rèdit polític

Membres propers a la CUP de Ripoll van celebrar la decisió del festival d'abandonar el poble, aprofitant per fer campanya contra la líder d'Aliança Catalana. “Aquest any ja han caigut dos festivals i la comissió de festes ha dimitit en bloc. Això és el que ens espera amb el govern d´Aliança Catalana: aïllament i empobriment cultural, una legislatura perduda”, afirmaven.

Sílvia Orriols va voler carregar contra la formació anticapitalista per intentar treure rèdit polític d'aquesta notícia negativa per a Ripoll. "Sou casta perquè defenseu el boicot politico-totalitari contra el vostre propi poble", els retreia l'alcaldessa.

➡️ Política

Més notícies: