Cuca Gamarra durant una intervenció en un faristol del PP amb el lema per la igualtat dels espanyols
POLÍTICA

El PP carrega contra Vox per les manifestacions a la seu del PSOE

'Nosaltres no rodegem seus'

La pressió ha pogut amb el Partit Popular d'Alberto Núñez Feijóo. El líder de l'oposició ha carregat contra Vox per “sortir al rescat de Pedro Sánchez” en promocionar el setge a les seus del PSOE. “Nosaltres no som com ells, no rodegem seus”, trasllada la direcció del PP, recordant les manifestacions davant de Gènova el 2004.

El Partit Socialista havia criticat el silenci “còmplice” del PP davant la violència desencadenada als carrers els últims dies. Els populars s'han pronunciat finalment sobre el que està passant aquests dies. El partit de Feijóo culpa Pedro Sánchez de la crispació, però també carrega contra Vox.

Un senyor amb barret i un pin d?Espanya hi mira el mòbil davant l?atenta mirada d?un policia antiavalots. Al seu costat, una dona amb un cartell d''amnistia no'

A Gènova estan molestos perquè la violència als carrers ha desarmat la seva estratègia de posar al focus els pactes de Pedro Sánchez amb Junts. Lamenten que Vox hagi “tirat un cable mediàtic al PSOE”, que ara pot rearmar el discurs del front democràtic contra l'extrema dreta. El PP es desmarca així dels d'Abascal, marcant un perfil institucional i de responsabilitat davant dels excessos de Vox i la deriva del “sanchisme”.

El PP crida a la calma

El PP tenia un pla, consistent en assenyalar el PSOE pels pactes amb l'independentisme i l'amenaça a l'Estat de dret. L'objectiu era desemmascarar els plans de Sánchez i Puigdemont. La culminació havia de ser el debat d'investidura, on Feijóo podria retratar el cop del sanchisme a la democràcia.

Però les protestes a Ferraz, esperonades per Vox i amb conats de violència, han atorgat al PSOE un poderós arsenal retòric. L'esquerra ha aprofitat per ficar PP i Vox al mateix sac de l'extrema dreta. Per això, el PP ha sortit a desmarcar-se dels d'Abascal, marcant un to institucional.

El PP crida a la mobilització “pacífica” i “sense violència” dels espanyols contra l'amnistia. “Nosaltres no incendiarem els carrers”, afirmen a la cúpula, “les nostres formes no són les de Vox ni les dels CDR”. Reivindiquen les manifestacions pacífiques contra l'amnistia, com la del diumenge 18 de novembre.

Culpen a Pedro Sánchez

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, va censurar ahir les paraules de Santiago Abascal animant la policia a “no complir ordres il·legals”. El dirigent popular ha qualificat de “perilloses” les declaracions del líder de Vox. L'alcalde madrileny ha preferit centrar el focus en “els comandaments polítics de la policia”.

Per la seva banda, la portaveu del PP, Cuca Gamarra, va dir que “hi ha accions que per elles mateixes són condemnables”. Tot i que també va responsabilitzar Pedro Sánchez, en afirmar que “hi ha un malestar que s'ha de poder expressar”. Al PP ho tenen clar, “si vol rebaixar la tensió emocional del país, que renunciï a l'amnistia”.

El PP està atrapat entre la competència amb Vox i el seu paper institucional. Davant això, els populars prefereixen marcar distàncies amb els d'Abascal sense renunciar al to dur contra el PSOE de Pedro Sánchez. Però a Gènova temen que al debat d'investidura Feijóo quedi a la mateixa altura que Abascal.

➡️ Política

Més notícies: